Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MC

sualk

10. 6. 2010 20:47
Rozumnému voliči netřeba napovídat.

Hlupáci potřebují bombastické kampaně.

"Kampak?"

"Můžete nám ukázat na mapě, kudy jste šel do těch Budějovic?" "Já si ta místa všechna nepamatuji a jenom na to se pamatuji, že jsem zde v Putimi byl už jednou.":-)

0 0
možnosti
VH

Stará kára

10. 6. 2010 20:25
Jen hlupák si může myslet,

že v koalici (tedy spolupráci) se mohou stoprocentně prosadit všichni partneři.

V koalici dvou (manželství či obdobné soužití) musí mít oba partneři to, co vy nazýváte račím syndromem. Pokud nemají, je jeden z nich typicky submisivní, nebo koalice -  manželství spěje k rozvodu. Tu  - podle vás račí - schopnost nazývají normální lidé i psychologové schopností komunikace a dohody.

V koalici tří (kde není právo dvou přehlasovat třetího) je schopnost dohodnout kompromis (což může být i vzdání se části svých cílů) to nejdůležitější a je základní podmínkou reálné dohody. Pokud v koalici tří má jeden původní postoje odlišné od postojů zbylých partnerů, zdá se, jako by ustupoval více (těm, kdo neuvažují).

Navíc některá (možná i dobře míněná) stanoviska VV nejsou v praxi příliš reálná (snížení rozpočtu armády /či kohokoliv/ o téměř 20 %).

0 0
možnosti
IV

Hell2

10. 6. 2010 20:10
Kompromis není sprostíé slovo

Když se mají dát dohromady tři strany se sice v globálu blízkým, ale přece jenom v bodech rozdílným programem, nedá se nic dělat a každá bude muset uhnout z něčeho. Že by strana, která ve volbách získala nejméně hlasů z těch, co prošly, převálcovala ve všem ODS a TOP, je blbost. Mají-li se dohodnout, není na místě užívat silná slova a hecovat je, aby neuhly. Pokud ovšem, jako autor blogu, netíhneme k odlišné politické orientaci a jejich nedohoda pro nás není náhodou výhrou.

0 0
možnosti
ZK

SID09

10. 6. 2010 19:36
Se mi líbí

jak se socialisté bojí nové strany. Měli na to 20 let aby dokázali, jak jsou socani schopní a jak umí hospodařit. Místo toho ukazují na smítka v očích nepřítele a trám ve svých bulvách ne a ne objevit !!!!!!;-O;-D

0 0
možnosti
PN

malama99

10. 6. 2010 19:27
nevím co máte na mysli...

Můžete mi třeba jen naznačit, z jakých slibů VV couvají?

Pokud vím, jak ještě nepadly žádné definitivní dohody či smlouvy, vše je zatím ve fázi jednání.

0 0
možnosti
  • Počet článků 6212
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1088x
Televizní režisér a publicista

       MYSLÍM TO VÁŽNĚ - často i smrtelně

 

Seznam rubrik