Prymula přistižen při odchodu z vinárny – tak to aspoň vypadá na první pohled

K nařčení od bulvárního listu, že káže vodu, ale sám pije víno, což měly dokládat fotografie, jak pozdě v noci opouští otevřenou (!) vinárnu, chystá se ministr Prymula každou chvíli vydat mediální prohlášení.

Konkrétní znění k dispozici nemáme, avšak lze předpokládat hlavní použité argumenty.

V úvodu celou záležitost ministr označí za komplot těch sil ve společnosti, které se snaží narušit vyhlášená proti pandemická opatření. Tím, že podryjí a zpochybní autoritu těch, kteří je veřejnosti prezentují a vyzývají ji k jejich důslednému dodržování. Tváří boje s pandemií ministr Prymula bezesporu je. Proto rezolutně odmítá nařčení z údajné dvojtvářnosti.

To, že ho reportér zachytil ve chvíli, kdy opouští vinárnu, ze které později vychází i poslanec Faltýnek, vysvětlí jednoduchým způsobem. Od doby, kdy vyhlásil uzavření restaurací a vináren, se mu na stůl dostávaly informace, že zdaleka ne všechny podniky nařízení respektují. Mnohé si opatřily na okna rolety, aby večer mohly otevřít a tajně obsluhovat důvěryhodné zákazníky. Proto ministr už poněkolikáté osobně vyrazil na noční kontroly, kdy pomocí zvukové detekce přes okna zjišťoval, zda se uvnitř neobsluhuje.

Tak se dostal i před vyšehradskou vinárnu. Byl konsternován tím, že uvnitř se svítí. Dveře však byly zamčené. Zabouchal na ně, a k jeho údivu mu přišel otevřít poslanec Faltýnek. „Pomáhám tady kamarádovi vinárníkovi gruntovat podlahu a vůbec uklízet, aby se podnik dostal do pucu, než zase povolíš otevření hospod,“ objasnil Faltýnek svoji přítomnost. Ministr chtěl odejít, protože všechno bylo v pořádku, neobsluhovalo se, avšak majitel ho pozvalna skleničku. „Jistě máte v tak pokročilou dobu žízeň, tak prosím.“ Ministr zprvu váhal, zda nepřekročí vlastní nařízení, ale usoudil, že nejde o provozní konzumaci a tak odložil roušku a napil se perlivé minerálky. Pak vytáhl zápisník a zaznamenal si, že provozovna nařízení dodržuje. Rozloučil se a oběma popřál, ať se jim gruntování daří.

A právě ve chvíli, kdy ministr podnik opouštěl, a ještě si ani nestačil nasadit roušku, fotograf neváhal a cvakl, aby získal dehonestující obrázky.  

Důvěryhodnější objasnění, aby bublina mohla splasknout, snad ani neexistuje. (Ale ano, existují i další, viz ZDE)

- - - - - -

ZDE  ZAJÍMAVÉ ODHALENÍ

Kdo bude ministrem? Výběr není složitý (ZDE) 

 

Autor: Jan Dvořák | pátek 23.10.2020 8:40 | karma článku: 24,15 | přečteno: 1068x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0