Proočkovanosti jako za socialismu nedosáhneme

Řekněme bez okolků, že v minulém režimu se očkování, obzvlášť jistému druhu, v širokém měřítku dařilo, aniž přitom bylo zapotřebí provádět nějakou sofistikovanou reklamní kampaň a hledat pro ni konkrétní tvář. Jí byl socialismus. 

Očkovalo se naopak bez humbuku, decentně, ve vší tichosti. Často jednotlivci ani celé rodiny netušili, jak důkladně jsou proočkovaní, protože nikdo po nich nechtěl, aby nastavili holé rameno nebo zadek, kam by je píchla „včelička.“ Očkovalo se jaksi na dálku, bez okaté prezence.

Na úspěšnou éru, kdy se očkování dařilo, čas od času vzpomínají i duchové bývalého režimu – Zápotocký, Gottwald a Husák. A někdy, když se „trhne“ od kremelské zdi, na summit zavítá i Veleduch Leonida Iljiče B.

V úvodu včerejšího setkání promluvil duch s. Husáka

-Přestože současná vláda se snaží, hlavně ten Hamáček, soudruzi, tak stejně na nás nemají! Jen si vzpomeňme, jak masové pročkovanosti jsme dosáhli už brzy po Vítězném únoru. Že, duchové Klémo a Tondo?

 A jak jsme v osmdesátých letech, díky mému duchu,  už dýchali na záda kolegům z naší bratrské Stasi - a ti byli v tomhle druzí nejlepší na světě, hned po vaší KGB, Leonide Iljiči. A to jsme tehdy ani neměli takové vymoženosti, jako mají dnes, žádné sledovací kamery a programy.

Naše „očka“ si musela všechno ještě poctivě odšlapat…

 

Tohle ti dnešní žabaři už zopakovat nedokážou. Škoda, že soudruh Filip odchází, aniž by poslední bitva vzplála.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Dvořák | sobota 9.1.2021 11:18 | karma článku: 9,67 | přečteno: 320x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0