Projde výjimka v EET pro drobné podnikatele?

  ČSSD si není jista, zda Andrej Babiš ve snaze naklonit si další drobné voliče se nakonec nespojí s opozicí, aby jeho populistický návrh ve sněmovně prošel.

Sociální demokraté trvají na EET bez jakýchkoli výjimek. Podle nich narušují systém, který měl narovnat tržní prostředí.

Poměrná zarputilost, s jakou ČSSD na původním znění zákona trvá si analytici vysvětlují dvěma způsoby. ČSSD buď chce, aby se tvrdý dopad EET projevil v odklonu voličů z podnikatelského prostředí od hnutí ANO, a v jejích očích se Babiš stal tím, kdo je okradl od dosud nezdaňovaných příjmů – anebo jde skutečně o nejčistší idealistické pohnutky nastolení rovnosti mezi zaměstnanci, kteří daně platit musí, a „parazity“, kteří často neplatí nic, nebo jen minimum.

Pro ČSSD je důležité, aby pro svůj nezlomný postoj k výjimkám získala drtivou podporu svých cílových voličských skupin - zaměstnanecké a důchodcovské veřejnosti.

Už dnes ČSSD spustila rozsáhlou mediální kampaň, kdy umně zahrála na tzv. Mládkovu notu. Dokládá to nezvykle sugestivní inzerát publikovaný téměř ve všech denících.

Nebo snad ČSSD (ještě) kampaň nespustila? Pak ať si nechá zajít chuť na drtivé volební vítězství, neboť na víc jak 30 procent nedosáhne a bude muset jít do koalice s Realisty a se vždy  realistickými lidovci.

Autor: Jan Dvořák | úterý 29.11.2016 9:19 | karma článku: 24,43 | přečteno: 784x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0