Profesor Fiala ťal s respirátory do živého

V Otázkách Václava Moravce profesor Fiala  intelektově  převýšil soupeře Hamáčka o několik koňských hlav, když po kritice státního balíčku roušek a respirátoru seniorům jako volebního tahu, poukázal na to, že obdrželi danajský dar.

Měl pravdu, byť  pro vicepremiéra nepříjemnou. I malé děti, když dostanou od rodičů autíčko, si nejdříve nechají od nich přečíst příbalový leták, aby věděli, že kolečka nemají odmontovat a spolknout  a torzo pak hodit do WC. Ani by neměli hračku zapalovat, pokud je dřevěná, ale uchopit ji do ruky, a pokud není na dálkové ovládání, autíčko postrkovat libovolným směrem mimo překážky.

K použití předmětů z „balíčku“ však důchodci srozumitelný manuál neobdrželi. A navíc je pošta při balení ohrozila možnou kontaminací, což ministr Hamáček sveřepě odmítal a nenechal si to budoucím premiérem vymluvit.

Že vláda přivedla příjemce do svízelné situace, ukazuje praxe.

-Pane sousede, jste si jistý, že jste si nasadil respirátor na správné místo?

-A jak to mám vědět, když byl návod jenom v cizí řeči? Ale máte pravdu, na koleno je to trochu malé. Asi jsem si respirátor neměl dát přes kalhoty, ale rovnou na čéšku.

-Kdepak, dejte si ho přes ústa, jako já roušku.

-No jo, vy jste vzdělanec, vy znáte anglicky, ale co my obyčejní lidi?  Ne docenti. Ještě, že se nás, bezradných, zastal pan profesor Fiala.

-Ten toho taky namluvil. Prý to byl od Babiše předvolební tah, proto taky dával jenom pět roušek, na oko..

-Tak moment, pane docent. Na oko, nebo na pusu? Jestli na oko, tak si vytáhněte roušku výš a nešvindlujte.     

 

Autor: Jan Dvořák | neděle 27.9.2020 15:23 | karma článku: 44,32 | přečteno: 21837x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0