Proč zvát do Osvětimi Rusa Putina, když ji osvobodili Ukrajinci?

Tradičně nadstandardní polsko-ruské vztahy dostaly v těchto dnech zřetelnou trhlinu.

Z jen málo pochopitelných důvodů dělá polská strana mrtvého brouka a dosud neposlala pozvánku prezidentu Putinovi na slavnost k výročí osvobození koncentračního táboru v Osvětimi.

Ruská tajná služba dokonce disponuje důvěrnými informacemi, že Varšava pozvání Putinovi nepošle v žádném případě, a na dotazy ruské ambasády má prý polské zamini odpovídat, že pozvánka už v poště je, ať ji reklamují tam.

Je to zastírací manévr, který má Putinovi účast znemožnit, protože na všech plakátech k aktu je vysloveně napsáno, že vstup na tribunu je pouze na pozvánku.

Trapná záležitost Vladimira Vladimiroviče (Putina) značně popudila a spolu se Sergejem Viktorovičem (Lavrovem) hledali důvody takového бесстыдства.   

- To je ale od Poláků neomalenost, že zrovna mě  nepozvali do Osvětimí. Co proti nám mají? Nebo v tom bude něco osobního?

 - Osobního určitě ne. Oni to prostě vzali tak, že Osvětim osvobodili Ukrajinci, protože to byla přece 322. střelecká divize 60. armády 1. ukrajinského frontu, která tam tenkrát dorazila.

- Tenkrát, tenkrát!

No dobře - ale co kdybychom Osvětim a vůbec celé Polsko osvobodili znovu, když už teď máme ryze ruskou armádu? To by si pak netroufli nepozvat toho pravého Osvoboditele.

Ale když oni jsou v tom zpropadeném NATO...

Tak bychom měli aspoň už pohnout s tím zbytkem Ukrajiny, co nám po Krymu ještě zbývá osvobodit. Když už jsme s tím začali...

 

 

Autor: Jan Dvořák | čtvrtek 22.1.2015 17:38 | karma článku: 15,55 | přečteno: 1296x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0