Proč zrovna do Monaka jako Kvitová? Jsou jiné ráje

  Veřejnou diskusi o poslaneckém návrhu St. H., aby tenistka Kvitová natrvalo přesídlila do Monaka, platí-li nesolidárně daně tam, a nikoli solidárně u nás, charakterizují dvě silně vyhraněná stanoviska.

První nesené v duchu odsudků podobných při dobové kampani k chartě 77, tedy ať si táhne do toho ráje plného Rittigů a jim podobných vykuků, zaujímá zhruba třetina samozvaných respondentů.

Druhá část názorů odkazuje na základní a jiné listiny, které dovolují člověku, aby žil a daně platil (nebo neplatil – dokud mu na to nepřijdou, nebo jsou-li berní předpisy benevolentní) tam, kde chce.

Jisté je, že poslanec se nebál píchnout do vosího hnízda, čímž m.j. ukázal, že kromě podnětu k zákazu odtahování vozů ústavních činitelů má na zřeteli rovněž problémy celoústavní, které hýbají kdekomu žlučí.

Jak to celé s Kvitovou nakonec dopadne, zda jí bude odebráno české občanství, nebo dostane velkorysou nabídku daňové povinnosti si doplatit u nás, o tom rozhodne až podzimní celostátní referendum konané za úsvitu.     

-Ty, Bédo, neměli bychom taky přechodně bydlet v Monaku? To bys pak mohl platit nízký daně.

-A proč bych se měl stěhovat? Při těch paušálech a daňové optimalizaci neplatím vůbec nic, a ještě jsem papírově ve ztrátě.

Autor: Jan Dvořák | pátek 11.7.2014 13:09 | karma článku: 14,96 | přečteno: 1072x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0