Proč starý předvolební obyčej opozice demagogicky považuje za ostudné uplácení voličů?

Snad jen vláda sebevrahů, která napříště už o Strakovku nemá zájem, by zavrhla letitý obyčej ukázat pokaždé před volbami, minimálně těmi krajskými, zvýšenou sociální citlivost.

Projeví se růstem platů státních zaměstnanců, pokud, jak se říká, na „sůl je“ - a i kdyby na ni nebylo, tak vláda aspoň jednorázově přilepší důchodcům. Už jich jsou téměř tři milióny, a jestliže by každý druhý penzista zvolil… samozřejmě, že tu správnou partaj, pak dvanáct stovek na každou seniorskou hlavu bylo výtečnou investicí do nejbližší (volební) budoucnosti.

Záleží však na stranách, aby ještě předtím každá z nich dokázala občany přesvědčit, že nebýt jejich ministrů, nadílka by se nekonala.  Nejvěrohodnější partaj může slíznout volební smetanu.

Je smutné, že momentální opozice takové počínání  považuje za kupování hlasů - jde však o nesmysl.

Cožpak lze směšných dvanáct stovek považovat za úplatek?  S ním by vás každý uplácený vyrazil a žaloval za urážku na cti. Jde o motivační příspěvek, a tak jej senioři také vnímají,  a vůbec je nenapadne podávat hromadné žaloby na stát, že je chce uplatit v průměru 3 korunami a 28 haléři denně, rozpočteno na dobu jednoho roku.

Může se v nedaleké budoucnosti situace nějak dramaticky změnit?

 

Autor: Jan Dvořák | sobota 30.7.2016 21:30 | karma článku: 23,79 | přečteno: 676x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0