Příště by socialisté měli na prezidenta nominovat Paroubka

Je to smutná doba, jestliže nejstarší česká strana si nemůže dovolit nominovat levicového prezidenta, aby ve spektru buržoazně-intelektuálských kandidátů vysoce vyčníval jako představitel pracujícího lidu. 

Takový kandidát s poněkud vybroušenějším slovníkem a přiměřenějším chováním než má stávající prezident, by velkou šanci na úspěch měl.

Sociální demokraté však nemluví pravdu, když říkají, že nepostaví vlastního kandidáta proto, že žádného takového nemají. Mají, a nikoli jednoho.

Ale po volebním debaklu jsou v tíživé finanční situaci – na kampaň si půjčili, musí zaplatit potomkům advokáta za Lidový dům, a při tak obrovské ztrátě mandátů bude příspěvek od státu nečekaně maličký, takže jím dluhy, jak se říká, nezaplácnou.

A jestliže platí zásada: Bez peněz do voleb nelez, z čeho by financovali svému kandidátovi kampaň?   Kéž by měli aspoň na malé fotografie  kanidáta v tramvajích a v autobusech – jestliže sami jsou švorc a s penězi od milionářů nemohou počítat. Ne že by se levicoví boháči, zejména bývalí činovnicí strany a vlády u nás nenašli,  ale na odiv to nedávají a skromně mlčí, volné prostředky nemají, protože investovali.  Jiní naopak vysvětlují u soudů, kde vzali milióny z různých ROPů a podobně, avšak  ani od nich nelze očekávat, že onen zbytek, co si  schovali „na pak“,  své partaji na podporu kandidáta pošlou.

Demokratická levice prezidenta nepostaví z ryze finančních důvodů. Možná až příště. To už by mohla zabodovat, a nominovat na hlavu státu svého předsedu Paroubka, s jehož zvolením do čela sociální demokracie se počítá na jaře příští roku.

O tom, jak poctově ČSSD svého kandidáta už od jara vybírala, svědčí fakt, že proběhl náročný casting, aby byl nominován politik masarykovského typu.

 

-Dobrý, Míšo. Slez.

 

Tak další, kdo je na řadě!    

 

 

Autor: Jan Dvořák | úterý 31.10.2017 13:42 | karma článku: 16,68 | přečteno: 429x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0