Připravení Němci nemají čím očkovat

Zatímco ještě před koncem roku opozice unisono křičela, jak trestuhodně vláda zanedbala přípravu očkování, ukázalo se, že argumentace nevládních stran byla na vodě.

Němci sice už málem v létě začali s budováním speciálních očkovacích center mnohde i na zelených loukách, a denně přinášeli záběry v televizích – a naše stanice je samozřejmě přebíraly – žádný reálný náskok oproti nám to nakonec neznamenalo.

My jsme fikaně rozhodli, že kvůli očkování nic stavět nebudeme, že máme dost nemocnic a praktických lékařů, abychom všechno zvládli. Teď jsou centra u nás také v plánu, ale je to jen eufemistický výraz pro nějaký prostor v nemocnici, nebo pro vedle ní postavený vyhřívaný vojenský stan.

Němci i Francouzi jsou sice připraveni, ale je jim to houby platné. Slíbené dodávky vakcíny váznou. Je jich málo na tak obrovská centra. Píše se o tom v novinách tam, i u nás.

Na hlavu kancléřky se snáší smršť kritiky, že neměla být tak internacionální a  naopak  jednat v národním zájmu státu, když na jaře  zatrhla svému ministrovi uzavřít spolu s několika zeměmi separátní dohody s výrobci vakcín. Prosadila, že dohody uzavře Brusel a vakcíny spravedlivě rozdělí mezi sedmadvacítku. Británie už byla mimo – a zatímco unijní státy čekají, království má už první milion očkovaných za sebou.

Poučení? Být hrr jako Němci, anebo nic neuspěchat, jako my, vyjde na stejno. Stejně se o to „nic“ budou všichni dělit rovným dílem.

Kancléřka prožívá těžké chvíle. Pomůže jí aspoň Mája?  (Včelka)

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Dvořák | středa 6.1.2021 8:58 | karma článku: 25,26 | přečteno: 638x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0