Primátor objevitel

Pražský primátor Hřib je proslulý svým vizionářstvím, které si nezadá s prognostickými schopnostmi někdejší kněžny Libuše.

Ta také Praze věštila skvělou budoucnost, tedy nevídaný bezemisní a zelený rozvoj města, jehož proslulost se dotkne hvězd, přinejmenším Velkého vozu či Polárky. 

Zatím sice nedlouhé, avšak výrazné působení primátora dává reálnou naději, že metropole zůstane nejenom jedničkou v cenách bytů či v nájmech, v dostupnosti oblbných látek, intimních služeb apod., jako doposud, ale že bude pro občany ještě přívětivější - a to díky objevitelským schopnostem primátora a jeho družiny.

S aktuálním objevem průkopnického charakteru se primátor vydal na patřičný úřad, aby si jej nechal registrovat pro případ, že by mu ho opozice chtěla upřít a drze vydávat za svůj. 

Jenomže..

-Pane primátore, já vám ten zlomový nápad, bohužel, zaregistrovat nemůžu. Chápu vás, stálo to hrozně moc přemýšlení, ale registruji pouze původní věci.

- Já jsem na to opravdu přišel sám..

- Dobře vám rozumím, také jsem si nemohl zaregistrovat jako svůj objev, když mě napadlo dát si při bolení hlavy na čelo mokrý hadr namísto polykání léků s vedlejšími účinky.

Jen se podívejte, kolik  žádostí pro nepůvodnost jsem jenom letos musel zamítnout.

 

Úplně stejně dopadl i jistý Kolumbus. Chtěl si zaregistrovat objev Ameriky, ale netušil, že ji jako první neobjevil. Už 500 let před ním tam dorazili Vikingové. To taky koukal. Chudák.

- Já ovšem žádnou Ameriku..

-Ameriku jste neobjevil, pane primátore, to ne. Ovšem nápad, aby tramvaje jezdily z Vinohradské na Václavák a později zahnuly i na dnešní pěší zónu na Příkopech a pokračovaly do Hybernské, ten už v předminulém století dostal jistý Křižík, a dlouho to tak v Praze fungovalo, ale to vy už pamatovat nemůžete. Stejně jako trolejbusy, co vás teď také napadlo zavést. Lituji.

-Ale to je hrůza! Přece všechno, co bylo před námi, jak říkáme, bylo špatně! Jak já teď…

        

Autor: Jan Dvořák | pondělí 12.8.2019 9:28 | karma článku: 26,64 | přečteno: 866x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0