Přijít kvůli neschopným agentům o jedinou teroristickou skupinu by byl opravdu luxus!

Soud osvobodil skupinu anarchistů, která měla podle obžaloby chystat teroristický útok na vlak s vojenskou techniku a automobily.

K soudu je přivedli a celou dobu drželi v poutech  pod dohledem ozbrojených zakuklenců, a pak je nechali svobodně odejít. Ani „sorry“ nikdo nehlesnul.

Neznamená to ovšem, že by mělo platit okřídlené rčení – název slavného policejního filmu – Vyšetřování skončilo, zapomeňte. Neskončilo. Jen se posunulo o justiční patro výš. A tak se znovu bude probírat pro obhajobu zásadní věc, že skutečnými iniciátory připravovaného útoku, který však měl být spíš „jenom na oko“, byli policejní agenti.

Stav, že máme anarchisty bez činů, a antiteroristické útvary bez lapených teroristů, byl dlouhodobě neudržitelný, svědčil o nedostatečné iniciativě a neschopnosti  speciálních agentů motivovat  potenciální pachatele žádoucím směrem  - proto  začali s hecováním ve stylu: Musíme dát o sobě vědět, aby měl režim strach.“

Jak záležitost posuzují odborníci na slovo vzatí,  byť teď už požívají krásné důchody s výsluhami?     

 

...Oni ti dnešní státně bezpečnostní agenti sice jakž takž dokážou podchytit radikály a infiltrovat se mezi ně, ale do konce už to nedotáhnou, aby z nich vytvořili nezpochybnitelnou protistátní teroristickou skupinu.

Vždyť ti agenti je ani nenaučili vyrobit pořádného molotovova, který by prokazatelně dokázal vyhodit vlak, a dokonce jim vybrali trať která je mimo provoz!

Co si z té akademie tedy odnesli, kromě žvástů o lidských právech a dodržování zákonů?

Tuhle amatérštinu jim žádný soudce nemohl zbaštit, když holt je ta justice nezávislá!

S takovým přístupem se protistátní skupina vykonstruovat nedá, natož odsoudit na dvacet let.

Kampak se poděly tradiční české dovednosti....

 

Autor: Jan Dvořák | pátek 22.9.2017 13:38 | karma článku: 19,43 | přečteno: 778x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0