Při ječení sirén za spravedlivou justici

Na pondělní ranní bombu, která otřásla celým Českem a spustila řadu politických erupcí – na zprávu, že „odložení“ Babiše je už hotovou věcí – reagovali i „Chvilkaři.“

Byla to pro ně tragická informace, neboť nestíhaný premiér by další Letné už nenaplnil. Díky bohu se však definitivnost rozhodnutí ve prospěch premiéra nepotvrdila. Prosákl jen koncept takového závěru, k němuž, pro Chvilkaře z podezřelých důvodů,  žalobce dospěl. Případné zastavení  Babišovy causy však ještě musí projít přísným sítem nadřízených žalobců, kteří se podle předpokladu aktivistů jistě zachovají správně a nezávisle, a se skandálním návrhem dozorujícího zástupce se neztotožní.

A kdyby náhodou i oni chtěli koketovat s probabišovským populismem, měla je v nezávislosti posílit aktuálně vyhlášená akce Chvilkařů.

Ve středu v pravé poledne, kdy probíhala pravidelná a nepříjemná zkouška sirén, lidé měli vyjít na veřejná prostranství a držet v ruce nápis STEJNÝ METR PRO VŠECHNY.  Byla to výzva žalobcům, aby měřili správným metrem.

Nepočítalo se s masovou přítomností, ne každý se přesně v „poledne“ může utrhnout od práce nebo si odtrhnout od úst stravenkový požitek, ale přesto se čekala přiměřená  účast. A také byla. Například v Liberci. (KLIK)

I jinde než v Liberci došlo v pravé poledne k poukazům na nerovnosti, a nejenom v přístupu k obviněným. Malá zvířata poukazují na to, že se těm velkým nikdy nebudou moct vyrovnat. Taková diskriminace!  

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Dvořák | čtvrtek 5.9.2019 14:37 | karma článku: 26,06 | přečteno: 902x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0