Prezidentovi političtí Einsteinové

  Na rozdíl od svého předchůdce Václava Klause, který svým sarkastickým proutkem čas od času své odvržené dítko ODS švihne, Miloš Zeman se chová méně krutě.

Nikoli však k sociální demokracii, kterou si jako Klaus modrého ptáka nevymyslel,  oranžové pouze managoval a bere si je s potěšením do úst celá léta.  Vztah až dojemný má  ovšem ke straně SPO. Jak by ne, když byl jejím prvním předsedou a jeho jméno se stalo dočasnou součástí názvu partaje. Pro ni má očividnou slabost, navzdory tomu, že ve sněmovních volbách propadla. Stát se to sociálním demokratům, Zemanova pomyslná lískovka by krutě dopadla na Sobotkova záda, až by se Hašek za břicho popadal.

Dnes použil prezident svého laskavého kouzelného proutku, když přišel na konferenci povzbudit svoji SPO(Z).

Stačilo pár jeho teplých slov, a z  funkcionářů, kteří se obávají neúspěchu v podzimních volbách srovnatelného s pouhými 1. 51 %, které jim dali voliči loni, se stali sebevědomí politici překypující zdravou sebedůvěrou.

Kouzelnou proměnu způsobila Zemanova slova o tom, aby neklesali na duchu a vzali si příklad z Einsteina, který měl ve škole z fyziky sice trojku, ale nakonec to dotáhl až na nobelovku právě za fyziku.

   Po této vzpruze byl sál jako vyměněný, což dokládá pohotově pořízený snímek.

 

Škoda, že prezident svůj kouzelný proutek nechce použít třeba při návštěvě vlády nebo poslanecké sněmovny - Einsteiny jako Bendu, Kalouska či Jandáka, aby člověk pohledal.   Prezidentovi je košile bližší než kabát. Takhle bude mít SPO(Z) se svými monopolními Einsteiny exklusivní šanci převálcovat intelektuálním potenciálem snad i babišovce.

Pokud ovšem napeče pro volební kampaň víc buchet a dokáže výsledky dosavadního koaličního vládnutí pořádně, po einsteinovsku relativizovat.

    

Autor: Jan Dvořák | sobota 30.8.2014 16:05 | karma článku: 8,79 | přečteno: 401x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0