Prezident Zeman v izolaci, tedy mezinárodní

Pozornost veřejnosti je v posledních hodinách upřena k pražskému hradu. Nejen kvůli tomu, že poblíž prezidenta se řadu let inkognito pohyboval „sněžný muž“.

Ale i proto, že včera se výrazně prohloubila Zemanova mezinárodní izolace.

Tak vážnou skutečnost senzace chtivá soukromá on-line média nemohla pominout, zato veřejnoprávní ČT až do doby Událostí se snažila tuto informaci korektně zařadit pokaždé až na konec průběžných Zpráv Čtyřiadvacítky, a nijak ji „nerozpatlávala“ zbytečnými telefonáty a studiovými řečmi odborníků, což jinak bývá zvykem.

Přesto i televizní korektnost znamenala pro Zemanovy příznivce málo, a  za vysíláním  malé zprávičky paranoicky viděli snahu o poškozování dobré pověsti prezidenta. A přáli by si, aby se takové informace raději nevysílali - rozuměj: cenzurovali! -, nebo vysílali až hodně pozdě v noci, kdy na televizi se dívají už jen lidé pod vlivem.

 

-Řeknu ti, Bédo, že v médiích se k panu prezidentovi hezky nechovají. Jako by to byl snad nějaký samozvanec, a přitom ho volilo tolik lidí, třeba já

-Samozvanec to holt není, ale ztroskotanec, to jo. Jen si to vezmi, kam se za tři roky dostal. Vždyť se s ním už skoro nikdo ze státníků, kteří něco znamenají, nebaví.

Tedy kromě ruského, čínského, francouzského a amerického prezidenta. No, není to hodně hořký konec?

 

Ani v Pražské kavárně Zemanův sešup nezůstal bez odezvy

-A co má bejt?

Já taky pojedu do Ameriky. Sice ne v dubnu, ale v létě..

 

Budeme tam s Mirdou pár dní stanovat a pilovat sněmovní kampaň.

 

 

Autor: Jan Dvořák | středa 7.12.2016 9:16 | karma článku: 28,72 | přečteno: 1018x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0