Prezident Zeman si za "doporučování" soudcům vysloužil podporu exprezidenta

Za čtvrteční výroky o setkáních se soudci pronesené v čínsko-české televizi, jak  moderátor Moravec označil v ČAT (Česká aktivistická televize) barrandovský kanál, to prezident pěkně schytal.

Nespravedlivě.

Neboť jen pár minut před zahájením OZV (Otázek z válce) Miloš Zeman v audiovizuálním rozhovoru pro portál nejčtenějšího barevného deníku svá čtvrteční slova z čínsko-české televize poněkud korigoval. Už nemluvil o tom, že by soudcům on osobně, či jeho kancléř něco doporučoval (v čemž kritici s bujnou fantazií spatřovali ovlivňování), ale řekl, že soudce kritizoval. A kritika je přece normální. Na soudy nadává kdekdo.

To ovšem Moravec a jeho hosté zjevně nevěděli, a tak prezidenta nespravedlivě a s chutí tepali kvůli doporučování, které se však zjevně nedělo.

Přes několikadenní vypjatou mediální masáž o skandálnosti jednání prezidenta a jeho okolí při nepřípustném doporučování justici (avšak přípustnou kritikou justice), byli někteří rozumní politici na Zemanově straně. Například jeden z exprezidentů měl pro jeho počínání plné pochopení. V době, kdy ve funkci ještě působil, byly kontakty politiků s justicí běžnou praxí, a nikdo zvenčí kvůli tomu ani neceknul.      

KLEMENT GOTTWALD, president

Soudruhu kolego, nic si z toho nedělej, že tě reakční živly napadají kvůli soudcům. Já, když jsem byl ještě ve formě, tak jsem těm svým také dával doporučení, jak mají v důležitých procesech soudit. A panečku, justice pak fungovala jako švýcarské, ehm.. jako sovětské hodinky.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Dvořák | pondělí 21.1.2019 8:55 | karma článku: 17,62 | přečteno: 631x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0