Prezident výrokem o Sobotkově žmoulané čepici přestřelil

Ještě minulé pondělí byla vláda i premiér počastováni od prezidenta za svoji píli cukříkem, a pár dní nato předseda Sobotka dostal pro změnu bičem.

Prezident mu prostřednictvím jednoho časopisu dal najevo, že bezpříkladně ponížil Českou republiku tím, že prý v předklonu a s čepicí v ruce prosil v Bruselu  šéfa EK, aby si sám vybral ze tří možných kandidátů na eurokomisaře, když toho vláda není schopna sama.

A ještě dodal, že takové služebnické jednání jenom nahrává eurofobům.

Surový šleh obzvlášť zabolel, neboť na něm nebylo ani žbla pravdy. Proto se premiér ostře ohradil a vzkázal Zemanovi, aby nemluvil o věcech, u kterých nebyl.

Kdyby tam totiž byl, aspoň jako blecha v polstrování, musel by vidět, že suverénní Sobotka v ruce žádnou čepici nežmoulal a v předklonu nestál ani náhodou, při své příslovečně prkennosti.

Oba státnici si padli do oka už na první pohled. Šarmantní Sobotka okouzlil Junckera natolik, že když se zmínil o tom, že by si ČR vzhledem ke své pověsti unijního tahouna zasloužila nějaký klíčový komisariát,

padl mu předseda Juncker kromě do oka ještě kolem krku. 

 Jak se zdá, je ruka v rukávě a vysněný resort kosmických a kosmetických aktivit už může říkat Věře Jourové paní. Kdepak, čepici premiér nežmoulá, ale zato „má pod čepicí.“

Lidé by opravdu neměli mluvit o věcech, o kterých mají buď neúplné, nebo zkreslené informace.

  Takový zbytečný „mráček“ by u veřejnosti mohl navodit mylný dojem, že vztahy nejvyšších ústavních činitelů nejsou harmonické a že snad jeden nemůže druhého ani cítit, což aktuální vedřiny mohou ještě zvýraznit.       

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Dvořák | úterý 29.7.2014 9:48 | karma článku: 12,94 | přečteno: 551x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0