Prezident se kanibalů nezastal, analfabetů ano

Páteční Zemanovo vystoupení nebylo pozoruhodné jenom tím, že se i on projevil jako popleta.

Zmínil sice lidoveckého Jurečku, který si údajně popletl prezidentovu květnovou virózu s následky opice ruského mužika, ale sám spletl datum, kdy jmenuje Sobotku premiérem.

Řekl, že to bude sedmnáctého listopadu, což mohlo být pouhé přeřeknutí, i když nemálo analytiků projevilo názor, že prezident to myslí zcela vážně. Měl by totiž přiměřený časový prostor k důkladným pohovorům s předpokládanými ministry, aby jim dokázal, že úřadu pro naprostou neschopnost nejsou hodni. A měl by samozřejmě pravdu. Zejména u publikační činnosti většiny z nich. Někteří naposledy publikovali v páté obecné na zdi baráku nápisem, že někdo je vůl, jiní zase s bídou byli schopni sesmolit svatební oznámení.

Takové oprávněné výtky musí každý soudně uvažující člověk vzít v úvahu a s vděkem akceptovat.

V čem však prezident přece jenom poněkud „ujel“, byl moment, kdy zmiňoval kanibaly a analfabety. Podle různých radílků, by prý pouze a výlučně takové kandidáty mohl Sobotkovi odmítnout. Ostatní prý jako robot jmenovat musí.  

Zajímavé je, že prezident vzal analfabety pod ochranu, když řekl:“.. tyto právní názory mohu chápat buď jako diskriminaci analfabetů, která odporuje Listině základních práv a svobod, a nebo naopak jako první náběh k tomu, aby existovalo aspoň minimální omezení odborné kompetence jednotlivých ministrů.“

O lidských právech kanibalů se však ani nezmínil, i když jde o poměrně menší skupinu vyloučených. Zdá se, že na některé menšiny má prezident poněkud odlišný metr.

-Nejste člověče náhodou Zeman?

Zemana totiž nežerem, toho ať žerou analfabeti, když se jich zastal.     

 

         

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Dvořák | sobota 11.1.2014 8:41 | karma článku: 19,94 | přečteno: 1009x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0