Premiér zavítal do nedělní školy, před týdnem se podíval na nedělní směnu

Mnozí se pozastavují nad tím, že kvůli tomu, aby si premiér mohl prohlédnout jednu zlínskou školu, uspořádali v neděli mini vyučování, protože ve všední den nemá předseda čas.

Opozice bude jistě vykřikovat, že jde o hrubé zneužití dětiček pro účely volební kampaně, ale budou se hrubě mýlit. Kromě toho, že premiér vzal s sebou i „krajskou jedničku“ a kandidáta na hejtmana za ČSSD, měla návštěva pracovní a přísně apolitický charakter.

A že to bylo právě v neděli, na tom také není nic kritizovatelného. Enormně vytížený státník evropského formátu jen využil vstřícnosti místních činitelů a návštěvou školy je poctil. Lépe v neděli, než nikdy, měl premiér prohlásit, a těžko té moudrosti oponovat.

Ostatně to nebyla první nedělní návštěva premiéra v nějakém zařízení. Před týdnem vyslovil přání setkat se s pracujícími výrobního podniku. I tato návštěva proběhla úspěšně, i když její příprava byla poněkud složitější, protože o víkendu, pokud se v podnicích vůbec pracuje, nemají zaměstnanci na besedy s premiérem čas.  Volební agentura si však dokázala poradit, a mediální výstup z premiérova setkání s dělníky a pracující inteligencí předčil očekávání. Příští neděli  2.10. chce  předseda vlády apoliticky pobesedovat s rolníky.

No vidíš, jak se nám to s tou fabrikou povedlo!

Na dvě hoďky jsme najali kompars, zaplatili za tovární dvůr, Bohouš to za čtvrt hodiny, co jako byla přestávka odřečnil, aniž tušil, že jde o divadélko,  a jsou spokojení všichni.

Takhle se má v médiích předvádět úspěšná kontaktní kampaň. Spoléhat na to, že v neděli snad někdo přijde kvůli premiérovi do práce, když se nedělá, to by byla sebevražda.

Ale na příští víkend do té školy ve Zlíně kompars  shánět nemusíme. To zapracuje rodičovská motivace,  bude se zapisovat docházka, a kdo by chtěl handicapovat dítě ..

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Dvořák | neděle 25.9.2016 19:34 | karma článku: 25,44 | přečteno: 695x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0