Premiér hodil europoslankyni Šojdrové těžkou rukavici

Odpoledne má dojít – a možná, že už došlo, záleží kdy tenhle text budete číst – k setkání europoslankyně Šojdrové s premiérem Babišem. Chce mu sdělit autentické a konečné znění své výzvy k přijetí syrských sirotků.

Během týdne totiž došlo k posunům, prý v interpretaci, takže se premiér dozví, co je správně. Zda jde o malé sirotky, děti bez doprovodu, nezletilé, mladistvé či snad – jak řekl ve sněmovně Kalousek – o děti, které ani nevědí, že sirotky jsou.

Setkání však může proběhnout v konfrontačním duchu, protože premiér zatvrzele trvá na tom, že uprchlíkům je třeba pomoct materiálně a finančně a to přímo v jejich zemi. Proto až ze  Solnohradu  hodil ve čtvrtek rukavici europoslankyni, když ji prostřednictvím médií nepřímo k takové pomoci vyzval:

Tak já jsem zvědav, když bere jako europoslankyně 900 tisíc, jestli dá půlku na ty sirotky. Já jí to zítra navrhnu. Já dám taky. A rád.

Je to slovo do pranice. Jakpak to dopadne?  Dá Babiš půlku ze svého průměrného patnáctimiliónového měsíčního příjmu na sirotky, nebo nedá? A co Šojdrová? Odtrhne si skoro půl miliónu od úst, nebo bude dál Babiše pérovat za nelidské  chování?

 

Alternativní řešení aktuálně navrhla exministryně zdravotnictví Emmerová, když přišla s nekřesťanským nápadem, že by si děti měli vzít do péče LGBT páry.

Není to od ní však rovněž bezmezný populismus, když stejně jako paní Šojdrová (která si jistí dosluhování v Bruselu komunálním Kroměřížem) kandiduje v blížících se volbách?

Hra o trůnky prostřednictvím zkoušených dětí by měla skončit.

Autor: Jan Dvořák | pátek 21.9.2018 14:05 | karma článku: 35,17 | přečteno: 1762x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0