Přehlídka není holubník, ??????? ?????!

Nezaujatý pozorovatel se nemůže divit pocitu trpkosti, s nímž režisér velkého představení, které bude mít na Rudém náměstí premiéru už příští sobotu, sleduje, jak se k němu zachovali VIP pozvaní hosté.

Někteří dělají mrtvého brouka. Jakoby pošta snad „volňásky“ do loží někde poztrácela. Jiní rovnou odmítli s tím, že nebudou přihlížet nové komedii, když režisér ještě dává v cizině starou tragickou frašku.

Jiní „vipáci“  se naopak netajili s tím,  že inscenaci  dávanou u příležitosti významného výročí by rádi viděli na vlastní oči, a že by se s aktuální tragédií směšovat neměla,  jde prostě o náhodný časový souběh.

Když ovšem vyšlo najevo, že by si cestu museli platit sami, fond kulturních potřeb militantní představení nepodporuje, začali couvat a hledat aspoň polovičatá řešení.

Jeden z takových je našel a do Moskvy nakonec opravdu pojede, a dokonce nikoli za své - zato však s podmínkou, že lístek vrátí a místo tleskání a pokřiku:Molodci! se bude chovat velmi pietně.  Vyjádří úctu k padlým rudoarmějcům, aniž by projevil interes o parádemarš elitních jednotek armády Ruské federace.  .

-To je sice hezké, občane, že vám do toho vlezla schůzka s přítelem Ficem, ale uvědomte si, že nejsme žádné Velké divadlo, aby si kdekdo na poslední chvíli vzpomněl, že vrátí vstupenky a čekatelé mu ještě utrhnou ruce..

My jsme tady Největší divadlo v Moskvě, a hned tak každý se k nám nedostane. Když už nemůžete přijít, tak za sebe sežeňte odpovídající náhradu, jinou hlavu.

-A můžu si zatelefonovat domů?

 Ivanko, nech mi sem letecky ihned poslat Hlavu XXII, mám ji pod gaučem. Cože, on jí Garcy…            

Autor: Jan Dvořák | neděle 3.5.2015 8:06 | karma článku: 17,32 | přečteno: 829x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0