Předpověď může být hrozivá, víru ČSSD ve vítězství to však nezlomí

Zcela čerstvé předpovědi, jak by volby dopadly, kdyby se volilo právě teď, mnoho radosti zavedeným stranám nedávají. Zato málo zavedené ANO vede třiatřiceti procenty!

 

 

V hlubokém odstupu jsou další partaje.

Geniální tah, kdy zoufalec Gazdík namluvil Bělobrádkovi, že když se lidovci s jeho dvouprocentním STANem spojí, mohou společně dosáhnout až k dvaceti procentům, se zatím jeví jako past na křesťany. Do sněmovny už by se ani nedostali, jestliže musí překročit deset procent, a nikoli „pouhých“ pět jako před-před-před-předloni.

 

 

Čísla se zdají být stejně krutá i k sociálním demokratům.

Ačkoli na nedávném sjezdu si slíbili, že volby vyhrajou, rozhodně to tak ani v trendu nevypadá. ANO je na tom už delší čas jedenapůlkrát  až dvakrát lépe. A blíží se doba, že i kdyby zoufalí socialisté pokorně připustili, že do Babišovy vlády přece jenom půjdou (aby s ním nešli ti pro lid ještě horší, pravice - jak by svou mocichtivost voličům zdůvodnili), zájem už o ně nebude.

Nic ovšem není tak horké, jak na první, druhý, třetí…pohled může připadat demokratům nesociálním, kteří by se v tak bezvýchodné situaci začali  zbaběle smiřovat s druhým místem. To ČSSD je stranou bojovníků do posledního poslaneckého platu.

Pro demokraty sociální není rozhodující realita, ale zato bezmezná, a přitom nefanatická víra ve vítězství.   

 

 

 

 

Autor: Jan Dvořák | úterý 25.4.2017 17:49 | karma článku: 31,71 | přečteno: 1262x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0