Pražáci do Německa? Tůdle! A co Krizový štáb? Proč ještě není?!

Ačkoli omezení cest do Německa pro Pražáky bude oznámeno až v průběhu odpoledne, už od rána se na hranicích aplikuje.

Německý velvyslanec chtěl o tom s předstihem už ve čtvrtek informovat vedení Prahy, avšak primátor nebyl k mání. Na Tchaj-wanu totiž předváděl místním chiropraktikům, že má rovnou páteř a protože nikdo jiný na pražské radnici se s velvyslancem bavit neodvážil, tak Pražané už teď na hranici seznali realitu. Někteří však ostřížím kontrolám proklouzli..

-Halt! Odkudpak Vy, Her und Frau jela? Kde vy v Tschechien bydlet?

-My? No, na Žižkově, bitte.

-Was?

-No, dřív se mu říkalo  Žižkaperk, to podle  Zischkaberg z dob císaře pána,   a když jste nás okupo… tedy když jsme byli pod ochranou německé říše, tak se Žižkov, aby tím husitou neprovokoval,  přejmenoval na Veitsberg, jako ten kopec, co je tam,  Vítkov.

-Á, ja, ja. Vitkov stell, znám! Tak odtamtud jste,gut.

Bitte, bitte.  Lidi aus Prag totiž mají útrum.  Wilkommen in BRD.

- - - - - - - - - 

Je nejvyšší čas, aby  neschopní civilové "šli od válu" a krizové řízení  pevně  uchopilo do rukou Ministerstvo vnitra, respektive hlava  sociální demokracie, která  stojí  v čele.  Tentokrát  by však předseda  Hamáček  neměl  vystupovat v  rudé  mikině, ale  v oranžové.  Takhle dělá  bezděčnou reklamu komunistickým barvám, což se mu může při volbách vymstít, kdy komunisté převálcují  ČSSD  drtivě o jedno  procento svými šesti.

 

Autor: Jan Dvořák | středa 9.9.2020 14:15 | karma článku: 20,92 | přečteno: 735x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0