Potíže starostky s gentlemanem Hitlerem

Oznámení šťastné nálezkyně článku „Hitler je gentelman“ neprovázela vlna radostného nadšení veřejností z toho, že prezident měl pravdu, ale vynořila se vážná podezření o pravosti textu.

A co víc, nálezkyně se ocitla na pranýři, že sehrála divadélko a článek zfalšovala. Podle hlasů na sociálních sítích by prý nebylo divu při její kvalifikací bývalé rozvědčice, špioni museli umět zfalšovat leccos. A vyrobit nějaký článek by měla být i pro začátečníka hračka. Tomu by se věřit dalo.

Naopak důvěryhodné už vůbec není později uvedené tvrzení, že prý šlo o žert novináře z časopisu Týden, kterému starostka naletěla. Vše totiž mluví pro to, že onen domnělý žert je jen rafinovaným překrytím neúspěšné akce zvláštních služeb poté, co byly odhaleny zásadní nesrovnalostí v textu.

Tuto hypotézu posiluje skutečnost, že ještě včera v podvečer se nálezkyně dostavila do pracovny generála Žitného. Obvykle přátelské popovídání bývalých kolegů ze společného pracoviště to nebylo.

-Taková blamáž! Vynechat písmenko u Ferdinanda! A pak si neověřit, že žádné zvláštní číslo 28. října 38 vyjít nemohlo, protože svátek zrušili.

Musím říct, že jsi mě Raduš zklamala. A to jsem se za tebe po Listopadu osobně zaručil, protože jsi byla fajn holka, a navíc začátečnice, takže ses moc nenamočila.

A ode mě, jako trojitého agenta STB, KGB a CIA to znělo důvěryhodně a v demokratických poměrech jsem pak mohl ze své pozice držet nad tebou ochrannou ruku a trochu ti umetat cestičku do politiky.

Jak  já to teď nahoře vysvětlím, že se ta akce  po**lala? …

-Komu, Hradu?

- Kremlu!  Moc jim záleželo na tom, aby se ukázalo, že Zeman měl pravdu a aby jeho autorita pak strmě vzrostla.   

-Nezlob se generále.. Já už to víckrát.. Ale na druhou stranu zase může mít radost CIA, že má Zeman těžkou sklerózu a že článek neexistuje. Nebo ne?

-No dobře, nějak to okecám.*

Ale příště už si dej  opravdu pozor. Ne abys zase vynechala nějaké "n" , a  třeba místo Andrej napsala Adrej, to už bych tě opravdu podržet nemohl.

 

* tzv. žertem novináře  

Autor: Jan Dvořák | úterý 30.6.2015 8:56 | karma článku: 14,05 | přečteno: 531x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0