Poslanci táhnou

Zodpovědné reakce poslanců na mimořádné vytížení, kdy po třiceti hodinách úporného jednání (rozloženého do několika dnů) byli zemdleni natolik, že si musí čtyři týdny odfrknout, táhne jako příklad i jiné profese.

Není tajemstvím, že nadměrné pracovní úsilí  vynakládané  bezprostředně po krátké (čtyř či pětitýdenní) dovolené vede ke kolapsům v jakémkoli zaměstnání, a že  by proto „zhruba po dvou pracovních týdnech",  podle studie University of Honeycat, „měla následovat další tzv. doplňková dovolená“.

Aby byl její ozdravný efekt  co nejúčinnější, studie doporučuje několik (4-7)  navazujících pracovních týdnů prokládat  alespoň jedním volným dnem k sobotě a neděli navíc.

Zavedení  supplementaries holidays  by pracující měli požadovat už teď, formou kolektivního vyjednávání s majiteli.

Podpořit  jeden z pracovních kolektivů v této snaze  přišel místopředseda Sněmovny, našeho „dovolenkového předvoje, předseda komunistů V. Filip.

 

Soudruzi,

na žádné námitky fabrikantů, že jedna placená celozávodní dovolená vám musela stačit, a proč byste měli mít hned další měsíc volna, nepřistupujte!

Když budou demagogicky tvrdit, že výroba nemůže stát, že plán se musí plnit, tak jim ukažte, jak se to dá zařídit. 

Ať si vezmou příklad z nás, poslanců! 

Abychom mohli mít hned po první schůzi po parlamentních prázdninách další měsíc volno, dokud je ještě slušné počasí, tak na můj návrh jsme všechny neprojednané body schůze prostě vyřadili, odložili na příště, a tím jednání skončilo.

Co oligarchům brání, aby to udělali taky, a dali vám placený měsíc volna na po dovolenkovou relaxaci?

Ať si nezahrávají s ohněm, nebo jim ty fabriky znárodníme, a pak už si volno každý z vás zařídí podle svých potřeb.

 

Autor: Jan Dvořák | pondělí 19.9.2016 11:00 | karma článku: 19,96 | přečteno: 394x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0