Pochod odborářů - z Ben Hura nakonec sitkom

Ještě v úterý drasticky vypadající scénář stávky v hlavním městě se změnil ve fázi realizace k nepoznání.

Dopadlo to s ním jako s téměř každým velkým mediálním projektem v zemi, která na masové scény prostě nemá. Musí pak v tichosti slevit až k papundeklovému sitkomu s komorním obsazením – zato však s několika komickými tvářemi, aby se divák mohl alespoň plácat do stehen, když už ho původní záměr nedonutil k pláči nad vlastním zbídačením a poté k razantní akci.

Nu což, místo desetitisícového komparsu jen pár stovek pochodujících, když sponzoři nejsou. Být to ve filmu, tak si s tím „trikaři“ hravě poradí zmnožením davu a ve výsledku by to pak mohla být virtuální demonstrace snů. Ne tak v realitě.

Překvapivé je, že od Strakovky už průvod nikam nezamířil, přestože původně měl ještě vyšší ambice. Jakoby Klausův hrad byl najednou nějaké nedostupné „orlí hnízdo.“ A to pan prezident kvůli těm pár stovkám odborářů, které by se mezi záplavou turistů málem ztratily, odvolal narozeninovou slavnost.

Odborářům na Malostranské zřejmě došel dech, nebo snad vejce či rajčata, kterými před MF počastovali pana Kalouska,  a nahoru se jim už nechtělo.

Proč ale ze svého středu aspoň nevybrali padesátičlennou delegaci, když s nimi prezident pod okny počítal? Přitom je nikdo nenutil, aby tam vyrazili pěšky. Mohli jet tramvají dvaadvacítkou. Do jednoho vozu by se akorát tak vešli.

Smutný konec sitkomu, který měl být „Ben Hurem“.

 

Jan Dvořák

Autor: Jan Dvořák | čtvrtek 16.6.2011 13:20 | karma článku: 28,26 | přečteno: 1487x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0