Pitomá neděle bez..

Pamětníkům se vybaví skvělý šanson v podání Hany Hegerové o zlobné beznaději osamělého člověka právě sedmý den v týdnu, kdy jiní naopak mají své partnery, děti…

Upřímně to bylo k pláči.

Ale co dnešní neděle?

Samozřejmě, může být pitomá, pokud jste v podobné situaci, o níž zpívala kdysi Hana Hegerová, ale stejně pitomá může být i proto, že - ačkoli vás manžel/ka neopustil/a  (zatím?) - opustili vás jiní, kteří byli součástí vašich nedělí.

-Já bych do toho kopnul, Liduš, taková nuda! Proč jsme se z té chalupy vraceli už večer, mohl jsem ..

-Proč? Tys to přece chtěl, Bédo! Prý je lepší jet v sobotu, než stát v neděli v kolonách, až se budou z dovolené vracet všichni. Tak teď nevopruzuj, laskavě.

-Aspoň kdyby byla Partie a hned potom Moravec jako v každou správnou neděli. Ale to ne, oni mají dovolenou. Přitom by mohli tak krásně věštit, jak to ve středu dopadne, až Zeman třeba Šmardu nejmenuje. Víš, jak by taková debata mohla být napínavá?

Anebo kdyby si chvilkaři nedali „lehára“ a zase znovu zaplnili Letnou. To by aspoň byl dlouhý přenos a bylo by se na co dívat! Ale už měsíc to vypadá, jakoby jim Benešová ani Babiš nevadili, a vadit že budou zase až v listopadu.

-Hele Bédo, když se ti po takové demošce stýská, a potřebuješ zabít čas, tak si pusť záznam Letné z internetu.  

-No jo, ale to už nebude ono. Holý přenos je takový moc syrový, člověk neví, co si má o těch věcech co se dějou, správně myslet – no a právě ty vysvětlující řeči odborníků ve studiu na záznamu nebudou. To bych pak mohl být dost dezorientovanej, a myslet si svoje.

Fakt, pitomá neděle!

To si radši pustím nějakou písničku pro lepší náladu..

Autor: Jan Dvořák | neděle 21.7.2019 10:16 | karma článku: 17,44 | přečteno: 486x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0