Paroubka do čela ČSSD! Kdo jiný na to má?

Expředseda ČSSD a expremiér Jiří Paroubek vulgo buldozer za posledních deset let už podruhé -  v době pro sociální demokracii opět kritické - nabízí svůj kouzelný proutek. Každý zodpovědný činitel by si měl úlevně vydechnout.

Dostatečně odpočatý, přitom neizolovaný od politického kvasu, neboť v mezidobí po dobrovolné abdikaci z čela socialistů po volbách v roce 2010 (kdy ziskem 22% předčil pozdější Sobotkův výsledek)  pak jistý čas koučoval stranu s názvem LEV, se teď hodlá s chutí  pustit do práce.

Pomaloučku, polehoučku. Rád by se do nového začátku a restartu své kariéry stal  řadovým poslancem za ústecký kraj. Má k tomu ty nejlepší předpoklady, region dobře zná – neboť jak výslovně řekl – jezdí tam na chatu.

První reakce na Paroubkovu nabízenou ruku jsou ve straně rozporuplné. Zatímco ústecký poslanec Foldyna, který nepatří k Sobotkovu fanklubu, je tomu hodně a bezelstně rád, pak hejtman z Budějovic Zimola, který však Sobotku rovněž „nemusí“, Paroubka odmítá. Pročpak?

Možná proto, že s „Bohoušem“ se dá cvičit líp, než s drsným Jyrkou, pokud by se do šéfovské funkce časem dostal. A podobně skepticky se k Paroubkově návratu stavějí i jiní, zejména předáci z Lidového domu a z vládních křesel, což jsou vlastně tytéž figury v potenciálním ohrožení.

Není to škoda, aby sociálně demokratický svět přicházel o „básníka“?

Je to ale od nich nevděk! Já jim nabízím všechny své skvělé schopnosti a síly, a oni mi v tom buldozeru nechali jenom zpátečku

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Dvořák | čtvrtek 1.12.2016 15:47 | karma článku: 22,82 | přečteno: 389x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0