Panika mezi škodovkami

Nástup nového vrchního velitele do škodovácké automobilky budí značné obavy. Dokonce se mluví o tom, že má za úkol fabriku zlikvidovat, protože koncernu přerůstá přes hlavu.

Tak horké to zřejmě nebude, ale k umravnění dojde. Nový šéf přistřihne křidélka místním „blouznivcům“, kterým přestávalo stačit, že laskavě smějí montovat to, co jim německá centrála nařídí a začali si sami vymýšlet různé modely. Což by nemuselo být až tak neskousnutelné – kdo si hraje, nezlobí a příliš netlačí na mzdy – kdyby však české vozy nezačaly v rámci koncernu konkurovat německým, a to nejenom kvalitou, ale i cenou. Dokonce se chystal škodovácký elektromobil. Až tak daleko připustil emancipaci bývalý šéf, takže se musel poroučet . Žák začal přerůstat mistra – řečeno obrazně. To by teď mělo zjevně skončit. Dost možná, že překvapivě rychlé covidové přerušení výroby s chystanými změnami souviselo.

Škodovka si přestane vymýšlet a hezky rychle se přeorientuje na to, s čím kdysi ideově začínal právě VW a postupně to opustil, tedy na „lidová vozítka“, respektive vozidla. Za nižší cenu, pro východní trhy či rozvojový svět.

Pokud to opravdu dopadne takhle, radost z toho nikdo u nás mít nebude, dokonce ani veteráni silnic.  

 

TO OVŠEM ZTRATÍM NA EXKLUZIVITĚ, KDYŽ TEĎ BUDOU VE ŠKODOVCE VYRÁBĚT PODOBNÉ VOZY JAKO JSEM JÁ

- - - - 

"Nejde o nic jiného, než o normalizaci poměrů, o návrat ke kořenům mladoboleslavské automobilky z doby jejích zakladatelů  L & K ,"  ujistilo  marketingové oddělení odbornou veřejnost i milovníky značky. Zároveň uvolnilo krátké záběry ze zkušební jízdy připravovaného "lidového vozu"  Felina  v provedení kabriolet, určeného exklusivně pro trh v zemích bývalé  RVHP.  Zbývá už jen doladit  občasné zavařování motorů, což se jednomu ze dvou vyrobených prototypů stalo.    (ZDE)

 

Autor: Jan Dvořák | úterý 4.8.2020 8:53 | karma článku: 26,77 | přečteno: 891x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0