Pan prezident bude také dovolenkovat

Od pondělí i hlava státu začne čerpat zaslouženou dovolenou. Tentokrát ovšem ve zcela jiné situaci než loni. 

Tehdy si totiž prezident vychutnával své výsadní postavení v napínací hře o výměnu ministra kultury.

Ač byl Miloš Zeman na dovolené, nedalo mu to, aby se s despektem nevyjadřoval ke kandidátovi Šmerdovi navrženého předsedou Hamáčkem, kterého pak ještě další měsíc a půl jmenovat odmítal, až to otrávený novic Šmarda vzdal a ministrem se stal protřelý L. Zaorálek.

V podobné situaci hybatele děním na domácí scéně jako loni teď není a proto politici ani média nemají žádný důvod k tomu, aby se o jeho personu v době dovolené nijak zvlášť zajímali – jestliže „neprudí“.

Je to s ním v letošním roce docela k vydržení, zřejmě i virus tomu pomohl. Zatím se prezident obul do málokoho a pozurážel jenom pár jedinců. Ani do Číny či Ruska nevyrazil, aby provokoval své domácí odpůrce.  A Američanům na jejich ambasádě jenom vynadal za černý rasismus a za boření soch. Peroutkův zatracený článek za něj vyřídí ministerstvo prostřednictvím omluvného inzerátu.

 

 

 

O co v příštích dnech asi nepřijdeme, to  bude pár nových neotřelých pohledů na prezidenta  ve člunu č. 1 – pokud se na Vysočinu z pohodlíčka Lánského zámku vůbec vypraví.

 

 

 

 

Tož, ať si v Lánech užije a načerpá dalších sil po tak perné sezóně! 

 

- Milošku, měl bys vstát, už bude poledne. Říkal jsi přece, že svátek nesvátek, práce nepráce -  denní režim se musí dodržovat vždycky.

- Ále, proč bych měl vstávat jako každý den, když mi začala dovolená Cožpak nečteš noviny?

  

Autor: Jan Dvořák | sobota 11.7.2020 10:15 | karma článku: 19,37 | přečteno: 698x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0