Online média ostudně selhala - o tajném jednání sněmovny nepřinesla nic!

Téměř tři hodiny se sněmovna na uzavřeném jednání zabývala  skandálními úniky citlivých dat, která ohrožují národní bezpečnost, a my občané, jichž se to týká, jsme o obsahu diskuse  nevěděli vůbec nic.

Je to ostudné selhání zpravodajských serverů, rozhlasů a televizí bez výjimky. Člověk by aspoň od některé komerční stanice rád slyšel ujištění, že chystá několikaminutový živý vstup, když už ne přenos prostřednictvím skrytých mikrofonů a kamer. Nebo v krajním případě prostřednictvím tabletu utajeného spolupracovníka redakce z řad poslanců či uklízeček, popřípadě údržbáře, který by právě teď vyměňoval ve sněmovních lustrech žárovky.

Ale ani  o to  se zřejmě nepokusili!

Dokonce RESPEKT, vlajková loď zveřejňovatelů supertajných informací žádné detaily nepřinesl.

Byli jsme v totálním informačním vakuu.

Co se to stalo?

Proboha, média, probuďte se, a  příště už konejte. A nehrajte si laskavě na pány Bohy, kteří se rozhodli, že ona debata je stejně o ničem, a jestliže  nic nového, byť jde o tajné žvanění,  nepřinese, tak na ní hodíte - nehezky řečeno – informační bobek.

Ale je tu přece konzument médií – čtenář, divák a posluchač – který by na základě vašich obratně získaných a zveřejněných informací sám měl dospět k názoru, že podobné utajované sešlosti jsou ztrátou času.

Tak mu laskavě tuto poznávací možnost neupírejte a nesnažte se profesionální selhání vydávat za novinářskou korektnost. Najednou! A nevymlouvejte se, že to nešlo, že byste bývali rádi atd.,  a netvrďte, že  by snad  některý z těch dvou stovek párů očí a uší  přítomných ve sněmovně něco po skončení „nepustil“ a že nebylo o čem psát.

Ale proč se má lačný čtenář svého práva na informovanost i ve věcech supertajných doprošovat,  když jindy to „jde samo“!?

---

 No, konečeně!  Jeden portál přinesl titulek, že podrobnosti o uzavřeném jednání připravuje. Včetně rozhovorů s účastníky, glosami politologů, a na zítřek slibuje dokonce publikovat stenografický záznam z celého tajného jednání. Pozdě, ale přece.

Budou ho ostatní média následovat, aby si vylepšila ztracenou reputaci?

Autor: Jan Dvořák | pátek 12.2.2016 15:20 | karma článku: 31,11 | přečteno: 2158x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0