Ombudsman chystá zásadní opatření

Minářovi chvilkaři nejenže vrchovatou měrou přispěli ke zvolení dr. Křečka ombudsmanem, neboť ignorovali fyzikální zákon, že každá akce vyvolá reakci, ale i jejich další kroky budou nesmyslné a především věcně zbytečně.

Prvního března se má v Brně před sídlem ombudsmanského úřadu konat protestní manifestace.

Doktor Křeček je pro chvilkaře nepřijatelný. Podle jejich názoru bude úřad příliš „ohýbat“ a vychylovat směrem k řešení všedních problémů obyčejných lidí namísto toho, aby se především zastával diskriminovaných menšin a těch, kteří jsou obětí nelidského potlačování lidských práv. 

Argumentují také tím, že doktor Křeček prý něco v tom smyslu, že je tady pro všechny,  říkal či nedávno psal a vidí v něm dokonce rasistu – a nejenom oni.

I paní Pekarová, šéfka topky, byla z Křečkova zvolení celá zelená, protože podle ní i dalších takových, je to jenom pokračování hradně - vládních tendencí postupného osekávání demokratických prvků našeho systému. Neřekli to sice nahlas, ale jistě jim připadá, že úřadu se teď zmocnil jakýsi odvar maďarského totalitáře Orbána, který bude nadržovat tomu, koho pronásleduje berňák anebo důlchodci, kterému domácí šponuje činži,  než aby se zastal chudáka vyloučeného děcka, které nafackovalo učitelce, protože ho vyrušovala  výkladem. 

Jsou to všechno nesmysly. Doktor Křeček má k rasistům daleko. Je však zbytečné, aby to znovu a znovu opakoval, jestliže opozice je hluchá, ale dá to už brzy najevo činy, opatřeními v úřadu.

Pokud jsou informace z jeho „lůna“ relevantní, což lze předpokládat s padesátiprocentní pravděpodobností, pak nový ombudsman chce sekci lidských práv a menšin naopak zproduktivnit a přiblížit „terénu“.

Počítá prý s tím, že útvar plný renomovaných právníků delimituje na nově zřízené pracoviště v některé z vyloučených oblastí. V úvahu přichází například severočeský Chanov či Předlice, nebo třeba zadní Přívoz na okraji Ostravy. O konkrétním místě chce ombudsman ještě diskutovat se zaměstnanci, jichž se bude přesun týkat. „Vybírat z čeho je,“ dal se prý slyšet.

Osobně i doktor Křeček dá najevo svůj vztah k lidem s nerovnými příležitostmi a to tím, že se jim rovněž přiblíží. Také pro sebe zřídí detašované pracoviště. Nebude to na Ostravsku ani v severních Čechách, ale v pražských Nuslích, tam také žije diskriminovaná menšina.

Ombudsman předpokládá, že v Nuslích by úřadoval od pondělí do čtvrtka, v Brně každý pátek, kdy by měl tzv. podpisový den.  

Tímto opatřením rovněž vyvrátí pochybnosti o svém pracovním nasazení, protože zlé jazyky tvrdily, že jako zástupce paní Šabatové dojížděl do Brna vždy v pondělí v poledne a už ve středu se vracel do Prahy. Teď bude prokazatelné úřadovat celý týden v systému 4P + 1B.

Ombudsmanovo nuselské pracoviště by mohlo být v Kongresovém centru (dříve PAKUL), kde je řada kanceláří i poschodí k pronajmutí. „Vybírat z čeho je,“ měl se vyjádřit.

Demonstrace chvilkařů jsou proto evidentně „mimo mísu.“  Doktor Křeček dává jasně najevo - je-li to podle zdroje opravdu tak - , že lhostejnost ke komukoli je mu cizí.

 

 

Autor: Jan Dvořák | sobota 15.2.2020 10:19 | karma článku: 31,95 | přečteno: 1136x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0