Okamurovu protiimigrantskou konferenci nesmí narušit křiklouni z ulice!

Jen krátce poté, co bruselský summit dal Česku i s novým premiérem opět najevo, jak nesolidárně se chováme, když nechceme přijímat uprchlíky, se právě v Praze koná mezinárodní setkání stran, které jsou vyloženě protiimigrační.  

Není to žádná partyzánština hodná pohoršení,  ale konference pořádaná třetí nejsilnější českou parlamentní stranou v čele s místopředsedou sněmovny.

Ačkoli každý, kdo se cítí být demokratem, měl by respektovat ono Voltairovské, že s vaším názorem hluboce nesouhlasím, ale udělám všechno proto, abyste jej mohl zastávat, neděje se tak. Lidé protestují a dělají tím policii starosti. Ta je apolitická, a proto se musí držet zásady, že nezná bratra, respektive, že jí vůbec nezajímá, proti komu nebo proti čemu lidé protestují, ale naopak v jejím hledáčku je to, zda se protesty dějí spořádaně, bez zasahování do osobních svobod druhých.

Policii zajímá i to, zda aktivisté svým hulvátským jednáním účastníky konference s dvacítkou ústavních činitelů požívajících imunity nefrustrují ,  a nedělají nám ostudu před zahraničními politiky jako jsou   Le- Penová a Wilders. Pakliže ano, pořádek na ulici policie zjednat musí. 

Jakoby nestačilo,  že  jako Češi  nejsme schopni vystupovat jednotně, a  většinové stanovisko, že imigranty přijímat nechceme, současně sami atakujeme  menšinovým voláním po přijímáni imigrantů. Nelze se divit, že tím dezorientujeme i bruselskou hlavu Junckerse, který jen údivně žasne:  Nechápu, proč kolem rozdělování migrantů panují takové emoce.

 

-Myslíš Bédo, že policie ty davy zvládne?

- Nasadí zásahovku a taky má v záloze vodní děla.

- Ale to může dojít k pěkné mele.

-A co má jako dělat? Policie je tu přece od toho, aby pořádek zjednávala.

-Já bych na to šla úplně jinak. Proč se má policie prát s tisícovkou lidí, když by stačilo, aby pár zakuklenců vběhlo do sálu a konferenci rozpustili. A hned by se lidi neměli proti čemu bouřit a byl by víkendový klid.

-Co tě vede! To by byl konec demokracie, práva na  svobodné vyjadřování, i když poněkud zvláštních názorů. Rozumíš?

-Už jo.

Ty lidi v sále si  o tom, jak by se mělo s někým zatočit, jenom povídají, a ještě s nikým nezatočili, takže to v pořádku je  - jenomže ti venku hulákají, narušují plynulost dopravního provozu a ohrožují předvánoční pohodu. Takže když nepřestanou, můžou dostat na budku.   

 

Autor: Jan Dvořák | sobota 16.12.2017 9:05 | karma článku: 26,51 | přečteno: 1612x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0