ODS vsadila na totální vítězství ve volbách

Sociální demokracie, tolik vysmívaná, že při svých chabých preferencích už raději nestáhla kalhoty před volebním brodem a stále počítá s vítězstvím, má teď stejně zarputilého konkurenta jako je ona,  s týmž cílem – ODS.

Je to tak, nikoli hnutí ANO je pro socialisty smrtelným nebezpečím, ale jsou jím modří „fialkovci“.

Ti totiž kalkulují s tím, že jim voliči dají nadpoloviční většinu hlasů, a že pak budou vládnout sami, bez toho, aby se ponižovali doplňováním vlády o koaliční straničky.

Nic jiného jim také nezbude, pokud nechtějí své, zatím ještě jen potencionální voliče zradit tím, že hanebně ustoupí od svých dvanácti artikulí, kde vyjmenovali své nepřekročitelné podmínky, za jakých by eventuálně vzali někoho z jiné strany do vlády, anebo naopak by se jinou stranou nechali „ukecat“, aby s ní do koalice šli.

Jsou to velmi tvrdé a nekompromisní požadavky! Někdo by řekl, že pro nikoho jiného než pro ortodoxní ODS, o řád tvrdší než Kalouskova vyměklá Topka, splnitelné nejsou -  hodné však skutečně pravicových vítězů.

Vejdou do dějin jako  Vyšehradská deklarace, jak je fialkovci sami nazvali. Jakou důležitost jim přikládají dotvrzuje nejenom až buditelský název, ale i místo, kde z úst předsedy zazněly – ze staroslavného Vyšehradu. Odtud kdysi kněžna Libuše prognózovala skvělou budoucnost metropole, jako teď  prof. Fiala předestřel vizi Česka zreformovaného ODS -  a kde je také pohřebiště výkvětu národa, který dal zemi tolik životadárných idejí. Taková zazněla i teď. Jejím základem jsou dvanáctkrát opakovaná slova: Nepůjdeme s tím, kdo …

 

Autor: Jan Dvořák | úterý 22.8.2017 21:42 | karma článku: 20,80 | přečteno: 830x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0