ODS bude na prezidenta nominovat burana?

"Tak to chodí na tom světě, každou chvíli jinak, dneska ctí tě za svatého, zejtra budeš sviňák“, napsal o názorových proměnách tehdejších – dnešními slovy – kádrováků kdysi Havlíček Borovský.  

Platí to dodnes. Konzistence je moc hezké slovíčko, ohání se jím leckdo, ovšem jen málokdo se názorově nezmění, jestliže se mu to hodí.

Podívejme se, co před několika týdny napsal předseda ODS Petr Fiala na adresu nedávné minulosti strany:

K největšímu odcizení od intelektuálně-kulturní vrstvy došlo nepochybně v době opoziční smlouvy.“

A k tomu ještě našel původce pozdějšího sešupu strany, Mirka Topolánka:

„Celé se to ještě zhoršilo za Mirka Topolánka, kdy jsme skutečně měli nálepku jakési buranské strany, která se točí kolem bohatství a starosti lidí ji nezajímají..“  

Slušný nářez, že bys od Mirka nevzal ani kůrku chleba.

Ovšem teď, kdy onen představitel buranství oznámil kandidaturu na Hrad, předseda Fiala v názoru na Topolánka přepřahá, a s notnou dávkou opatrnosti, aby to tolik do očí nebilo, státotvorně říká:

 „Do prezidentské volby vstupuje nový kandidát s politickými zkušenostmi a zahraničně-politickým rozhledem. Je zřejmé, že jde o vážného kandidáta. Už mnohokrát jsem řekl, že ODS si přeje výměnu na Pražském hradě a i povolební události ukazují, jak je to důležité.“

Buran, neburan, hlavně, že je to další v řadě Zemanových konkurentů. Čím víc, tím hůř – pro Zemana. Takže pro mě dobrý, Mirku – Péťa.

Inu :

Tak to na tom světě chodí, každou chvíli jinak, 

včera jsi byl za burana, zejtra půjdeš na Hrad.

 

- No, a co je na tom divného, že si nevidím do hu*by?

 

Cožpak můžu mít oči všude ? 

- - - - - - - -

 

Na možnou Topolánkovu nominaci už aktuálně zareagovala i umělecká fronta. V neděli odpoledne  se na Vltavě objevil artefakt, který připomíná celoevropsky  proslulou pozici, kterou  ještě jako premiér  Mirek prezentoval v době svých italských prázdnin v podnájmu u kolegy Silvia.  

 

Autor: Jan Dvořák | neděle 5.11.2017 21:29 | karma článku: 33,69 | přečteno: 1591x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0