Odpustit jeden den kriminálu za hodinu veřejně prospěšných prací je vrchol humanismu

Legální „trik“, který ex fotbalistovi Řepkovi umožní, aby po pár měsících ve vězení velmi předčasně vyšel na svobodu díky tomu, že mu výhodným koeficientem započítají do trestu veřejně prospěšné práce, nenechá spát smolařům.

-Ten Řepka, má ale kliku! Za každou hodinu veřejně prospěšných prací mu z flastru natvrdo strhli jeden den. Hele, kolik pracovních hodin má rok? Ty to jako bývalý účetní musíš přece vědět?

-Kolik? Asi dva tisíce.

-Dva tisíce? To znamená, že podle toho Řepkova přepočtu, tedy jedna hodina jeden den, se dá za kalendářní rok při prospěšných pracích vlastně nahradit, nahradit.. kolik let v krimu?   

-No, dva tisíce děleno tři sta šedesáti pěti.. to dělá, to dělá…asi pět a půl roku.

-Ty vado! Za jeden rok veřejně prospěšných prací by mi mohli zkrátit loch o pět a půl roku. Když jsem vyfasoval těch deset let, tak by stačilo, kdybych prospěšně makal jenom dva roky a nešel bych sedět vůbec. A kdybych dostal pět let, stačilo by makat jenom  rok.

-No a dva měsíce práce by nahradily rok natvrdo.

-Ale mně se to holt netýká. Nejsem Řepka. Škoda, že se to nedá vyměnit dodatečně. Jako že teď bych požádal o dva roky prací, a až bych si je odmakal, šel bych domů a nedřepěl tady další roky.

-Tak si podej soudu o výměnu žádost. Napiš: Vyměním 10 let natvrdo za 2 roky VPP.  

-Myslíš?

-A nezapomeň tam ještě připsat: doplatím. Třeba to zabere.

Autor: Jan Dvořák | úterý 23.7.2019 9:25 | karma článku: 41,60 | přečteno: 6327x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0