Odejít od rozdělané práce jako zelený Stropnický, je pro oranžovou trojku nepřijatelné

Zelení ve volbách skončili těsně před jedním a půl procentem, a jejich šéf Stropnický okamžitě odstoupil. Jak populistické!

Kdyby sociálně demokratický triumvirát měl rozložit zodpovědnost za sedmiprocentní výsledek na každého z nich, byla by to přes dvě procenta na hlavu, tedy výsledek evidentně lepší než u jednoho Stropnického, což samo o sobě by nemělo zavdat důvody ke zbrklému opouštění vedoucích pozic.

Zodpovědnosti za 7. 28% se lídři nezříkají, ale případné vyvození osobních důsledků si schovají až „na pak“. 

„Pak“ ovšem  hned tak nebude. Nebude do Vánoc, nebude ani do slavného sedmdesátého výročí Vítězného Února. „Pak“ nastane, respektive by mohlo nastat, až za půl roku na mimořádném sjezdu. Do té doby přece musí proběhnout demokratický proces stranických schůzí v místech, na okresech, v krajích atd., kde budou lídři vysvětlovat, jak dobře to mysleli, a jak špatně to kvůli Babišovi dopadlo. Takže je šance, že na sjezdu k „paku“ ani dojít nemusí, že delegáti naopak dají triu absolutorium a jednoho z nich si zvolí za předsedu a ostatní dva za místopředsedy.

Hodit teď flintu do žita, a utéct před zodpovědností by jim voliči neodpustili. Takový hazard s důvěrou odmítá i pětiprocentní jinostraník Kalousek a rovněž nechce rezignací zklamat ty, kteří ho vhodili do urny, čímž mu umožnili, aby s odřenýma ušima další čtyři roky neuhýbal.

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Dvořák | sobota 21.10.2017 21:33 | karma článku: 26,01 | přečteno: 1072x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0