Od dneška to bude v kanálech ČT jinak

Rekanalizace  České televize přináší divákům i dlouho slibovaný "vlajkový" program vysílající výhradně tzv. starší a ještě starší archivní pořady.  Už ohlášení samotného záměru vzbudilo na podzim mimořádnou pozornost.

Tehdy diváci zaplavili ústřednu na KH dotazy, jestli jednička pak vůbec bude mít co vysílat, když staré pořady přesune televize jinam.  Od spojovatelek se volajícím dostalo ujištění, že rozhodně co vysílat bude, a  počátkem ledna se rozjela v médiích intenzivní vysvětlovací kampaň v řádech desítek miliónů za inzerci a PR materiály.

Protože zdůrazňování, že půjde o další významný krok k ještě lepšímu stavu televize  se  u části část konzervativních koncesionářů  dosud míjí účinkem a obávají se,  že  je ČT  vrhá do náruče komerčním Pitevnám, Uličkám, Cestám z domu či Cibulkovinám a jiným pahodnotám, odpovídal včera na dotazy diváků šéf veřejnoprávní televize v mimořádně zřízené rubrice Mailujte řediteli, otevřené na webu ČT. 

Z ní jsme vybrali:

 ..K prvnímu  dubnu se kan. ČT1 přejmenuje na ČT Klasik, v jehož čele bude duch předlistopadového ředitele Zelenky - kdo také jiný, když pořady z té éry beztak pořád vysíláme...

Zcela novým kanálem pak bude ČT not trite, neboli ČT NOT, čímž se myslí Neokoukaná. Půjde o tvorbu ne starší patnácti let. Kanál bude exkluzivně vysílat pouze čtyři hodiny denně - kde taky vzít pořady - a to od 20.00 do 22.00 hod. v tak zvané obnovené premiéře. Následující den budeme pořad opakovat v tak zvané obnovené repríze. Tím chceme vyjít vstříc i pracujícím druhých směn, nebo například lékařům, hasičům či policistům, kteří se během služby nemohou na sledováni televize patřičně soustředit.  V ostatním čase budeme na tomto kanálu prezentovat relaxační černou obrazovku...

Diváky, kteří si v minulosti zvykli po náhlém probuzení v pozdnějších hodinách vídat na obrazovce tzv.  zrnění, upozorňujeme, že už s nástupem digitalizace jsme tento programový formát stáhli a přešli na vysílání nonstop. Pro případ nerušeného usínání s obrazovou kulisou doporučujeme divákům použít na ovladači tlačítko MUTE a zavřít oči, nebo se zabořit tváří do polštáře....

Obavy, že o víkendech přijdete  o superzábavné pořady  jako jsou sestřihy normalizačních estrád, či sestřihy těchto sestřihů, mít nemusíte.  Takováto  klasika u nás v „České“ bezesporu patří, a patřit vždy bude do každého kanálu bez výjimky. A jako bonbónek ji čas od času přichutíme něčím hodně veselým z dílen současných televizních humoristů, minimálně na úrovni Pečeného sněhuláka.

Takže se máte na co těšit za těch pár kaček, co pustíte měsíčně z peněženky – uzavřel chatování stylově v duchu nepokleslé veřejnoprávní zábavy ředitel.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Dvořák | středa 1.4.2015 7:42 | karma článku: 18,71 | přečteno: 638x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0