Občanští demokraté jsou i nadále stranou dluhové zodpovědnosti

Jestliže Občanská demokratická strana má problém vyrovnat se s dvaačtyřicetimiliónovým dluhem, tak ve svízelné situaci teď doplácí právě na to, že je demokratická.

Být stranou totalitářskou, pak by stačilo, kdyby předseda Fiala prostě nařídil, aby každý z osmnácti tisíc členů k prvnímu říjnu poslal na partajní účet 2 333,33333 Kč, a bylo by po ptákách, respektive pták by byl bez dluhu.

Jenomže ve straně vládne demokratický duch a tak je na každém jednom členovi, zda svým dobrovolným příspěvkem dluh pomůže umořit, nebo se zachová jako lakomec, jemuž na dobré pověsti ODS nezáleží.

Sám předseda Fiala věnoval straně polovinu svého poslaneckého platu, takže tento měsíc musel vyžít jen s „třicítkou“.  A není vůbec jisté, zda alespoň něčím přispěli stranou odkojení pravicoví tribuni typu Marka Bendy, nebo europoslance Zahradila.

Finančním darem však aktivita předsedy neskončila. Výrazně se zapojil do organizování celonárodní humanitární kampaně pod názvem ODS v tísni. Nejde v ní jen o sbírku peněz od straníků, občanů a přátel strany - její součástí jsou i další aktivity, které mají straně získat prostředky. Podrobnosti o nich přineseme v příštích hodinách rovněž zde.

Teď se podívejme na jeden z kontaktních postů kampaně, kam zavítal i předseda.

-Pane kolego, já přes ty brýle špatně vidím, pomozte mi prosím.

Anonymní sponzor sem vhodil větší papír, to bude zřejmě nějaký šek, viďte?  

No, to by byla pro nás šance…

 

 

 

 

Aktualizace bude informovat o pikantním divadelním představení, v němž pro sbírkové účely účinkovaly odhalené špičky ODS. 

A K TU A L I Z A C E

   z d e

 

Autor: Jan Dvořák | sobota 20.9.2014 10:16 | karma článku: 11,03 | přečteno: 501x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0