O propuštěné horníky z Bakalova impéria se postará stát, ale co bude s nehorníky?

Předevčírem byl v České televizi jako host komentující reakci americké ambasády na propuštění  Alího Fajáda bývalý velvyslanec v USA Michal Žantovský.

Není ani tak podstatné, co  ve studiu řekl, diplomata v sobě nezapřel, a proč s jeho slovy polemizovat, jestliže  měl pravdu, že ze strany vlády šlo o bezprecedentní krok vůči zájmům největšího spojence. Zajímavé je, o čem se zmínil mimo studio.

Podle zdroje se  M. Žantovský ještě před vysíláním svěřil důvěryhodné osobě se svou noční můrou – snem, který se mu neustále vrací.

Ve snu se ocitl v pozici odborového předáka tisíců ostravských horníků, kteří budou propuštění z šachet ještě nedávno patřících uhlobaronovi Bakalovi.

Sen probíhal pokaždé tak, že havíři se tváří v tvář setkají se svým bývalým chlebodárcem a v okamžiku, kdy jako předák chce miliardáře oslovit, sen předčasně skončí.

Jenomže před dvěma dny sen pokračoval dál..

A vy buďte člověče rád, že o vás jako horníka se postará stát, protože já už jsem přece šachty prodal a jsem prakticky na mizině.

Ale co si počne takový chudák, jako je ředitel Knihovny Václava Havla, kterou dál sponzorovat nebudu, protože z toho už nekouká nic?  Ten už na sociálku jít nemůže, když je to pracující důchodce.

Autor: Jan Dvořák | sobota 6.2.2016 18:58 | karma článku: 23,80 | přečteno: 924x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0