O osm set tisíc připravila ředitele ČT nová radní Lipovská

Znalcům poměrů bylo hned jasné, že projednávání výsledků hospodaření České televize za loňský rok nebude na zasedání Rady obvyklou selankou.

Do tohoto úctyhodného tělesa se před krátkou dobou totiž „vklínily“ velmi podezřelé osoby, které to s Kavčími horami nemyslí vůbec dobře. Nejraději by je zrušili-tvrdí o nováčcích ti radní, kteří to už léta myslí s veřejnoprávní televizí naopak dobře.

Narušitelé starých dobrých pořádků včele s ekonomkou „od Klause“ Lipovskou se pustili do ředitele a vyčetli mu ohledně hospodaření kde co. Právě Lipovská navrhovala řediteli zcela odepřít obvyklý roční bonus i kvůli schodkovému hospodaření televize v loňském roce při deficitu nějakých dvě stě miliónů. Ale k tak krutému rozhodnutí vůči řediteli nedošlo.

Také proto, že ČT  mezi lidmi přece požívá nezpochybnitelně vysoké důvěry, což ředitel dokladoval průzkumy  svého nezávislého analytického pracoviště a rovněž tím, že loni i přes pokles o 0,14 procentního bodu na 29,99 byla ČT nadále nejsledovanější  stanicí, jejíž vysílání každý týden oslovilo takřka tři čtvrtiny lidí.  

Přestože paní Lipovská navrhovala řediteli nulu, dostal nakonec víc – respektive o třetinu méně, než na co byl zvyklý. Je to proto, že (jistě zmanipulovaná) Rada přijala usnesení, že takovéto hospodaření je nadále neudržitelné. A tudíž si za ně ředitel vysloužil prémii pouhých 1,6 miliónu korun.

Kdyby Lipovská zpočátku pomyslný pytel s odměnou nenapíchla, a nepřidali se k ní pak oni další kontroverzní noví radní, mohlo být vše při starém. Dobrém téměř dvou a půl miliónu. Těch třicet procent sledovanosti by za to přece stálo. Jen názorný příklad, co to znamená: Manželka ani vy se na ČT sice nedíváte, zato soused ano, i když jeho manželka ne.  

 

 

 

Autor: Jan Dvořák | čtvrtek 25.6.2020 9:54 | karma článku: 33,69 | přečteno: 1114x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0