Nic si nevymýšlím, mám spolehlivé zdroje, ale o chystaném dvoj-prezidentství jsem netušil

Už několikrát jsem byl podezříván z toho, že v textech na tomto blogu se nedržím reality a vymýšlím si, čímž pak čtenáře přivádím v omyl a dopouštím se manipulativní dezinformace.

Ale to je velké nedorozumění.

Nikoho zmást, natož  obelhat, nechci. Jen některé skutečnosti, o nichž se jinde nepíše – buď z nedostatku občanské odvahy, z přílišné korektnosti, nebo jen kvůli absenci spolehlivých zdrojů – dám bez obalu k dispozici veřejnosti.

O tom, že s důvěryhodnými informacemi z nejvyšších pater politické scény disponuji s patřičným předstihem, může se čtenář přesvědčit obyčejně tak, že jinde se tato nezpochybnitelná fakta objeví až se znatelným časovým zpožděním, anebo – a to je varující pro nedeformovaný rozvoj informační společnosti - se ke čtenáři, nebýt tohoto blogu, nedostanou vůbec!

Při vší skromnosti chci například poukázat na to, že ačkoli na tomto serveru se až ve čtvrtek objevila zpráva, respektive rozhovor s premiérem Sobotkou, kdy připouští, že ČSSD by mohla do funkce hlavy státu podpořit Luboše Zaorálka i Milana Štěcha, tak už týden (!!) předtím 18. května jsem v blogu informoval o tom, že intenzivní výběr kandidátů v Lidovém domě již začal a detailně jsem popsal jeho průběh. (ZDE)

Přiznám se však, že zdroj mi nesdělil skutečnost, že ještě před volbou chce ČSSD prosadit změnu ústavy, aby vedení státu bylo dvojhlavé, složené ze dvou půl- prezidentů/dentek. Jednoznačně to vyplývá z té části rozhovoru s B. Sobotkou, kdy na otázku:  

-A z těch dvou byste si vybral kterého? (Míněni Zaorálek a Štěch) - premiér bez vytáček přímočaře odpověděl:

-Z těch dvou bych si vybral oba dva -

Jak už jsem několikrát zmínil, nic si nevymýšlím. Tohle by mě ani nenapadlo.

 

 

Autor: Jan Dvořák | pátek 26.5.2017 9:48 | karma článku: 20,47 | přečteno: 634x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0