Nezvratné důkazy, že Putin se kampaně za zvolení Trumpa osobně zúčastnil

Když The New York Times přinesl informaci, že bývalí vysocí  bezpečnostní činitelé dokládají Putinův předvolební kontakt s Trumpem,  a také to, že osobně nařídil hackerům ovlivňování Američanů v jeho prospěch, našinec se nevzrušil. 

Čeho je moc, toho je příliš, říká národ rusofilů a nedůvěřivců. Že by na tom mohlo něco být, byl by ochoten připustit, kdyby viděl důkazy – a i ty se dají tajnými službami přece zfalšovat..

Dnes odpoledne se na placeném serveru NYT však objevily dokumenty, které Putinovo angažmá za zvolení Trumpa prezidentem dokládají nade vší pochybnost.  Ruský prezident nejenom řídil hackerské útoky a metodicky vedl americké proruské weby, ale angažoval se osobně. A to přímo v USA, samozřejmě v utajení. Vsadil přitom na svou zpravodajskou zkušenost a na tuctový obličej, který nebude nikomu nápadný. A také nebyl.

Až v minulých dnech se investigativnímu reportérovi NYT  J. N.  dostal do ruky záznam z pouliční kamery, na který ho upozornil bývalý newyorský strážník, dnes už penzista. Před dvěma lety mu při obchůzce připadala tvář muže, nabízejícího volební propagační hamburgery (jako u nás kobližky), nějak povědomá, ale v té době nevěděl, kam jí zařadit. Až když na CNN viděl Trumpovo setkání v Helsinkách s Putinem, měl jasno.

S nekvalitním záznamem se novinář obrátil na soukromou kriminalistickou laboratoř, a ta postupnými kroky obraz vylepšila až k v pozoruhodnému zjištění.

Nabízím exklusivní obrázky, za něž nepožaduji poplatek jako server NYT, ale spokojím se s karmou.

Fáze 1

 

Fáze 2

Výsledek:

Putinův podíl na zvolení Trumpa je tedy ještě větší, než jsme předpokládali.

Jako bonus přikládám amatérskou fotografii pořízenou jedním bolivijským turistou, která zachycuje Putina ve chvíli čekání na další várku hamburgerů, kterou spolu s ním ještě nabízejí jeho pomocníci – V.I.L.   (uprostřed) a J.V.S.  (vpravo)

 

Autor: Jan Dvořák | pátek 20.7.2018 16:27 | karma článku: 31,70 | přečteno: 868x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0