Nevzdělanci z České televize se zase ukázali! (mírně ironický text)

To snad Česká televize dělá panu prezidentovi naschvál, že i při tak vrcholovém aktu, jakým je jmenování vlády, pošle na Hrad ty nejhorší redaktorské nedouky.

Jakoby ČT prezidenta provokovala k tomu, aby po jejich nejapných otázkách, kdy odhalí svoji zoufalou neinformovanost a ne orientaci,  prezident nejprve musel neschopnost novinářských pitomců glosovat, a pak s pohrdáním na dotaz odpovědět.

Ve středu si televizní začátečník jistý Keblúšek dovolil panu prezidentovi položit absolutně nesmyslnou otázku ve smyslu, jestli by vláda bez důvěry byla plnohodnotná a mohla by činit personální kroky.

Není divu, že po takové otázce, položené buď ve zlé vůli s cílem provokovat, anebo z absolutního hlupáctví, či souhry obého, to v sále výrazně zašumělo s podtextem: co si to dovolil, ten nýmand?

Prezident však zareagoval skvěle, a velkoryse. Neodešel na protest, ani nenechal Keblúška ochrankou vyvést. V klidu hocha poučil a jemně při tom poukázal na jeho vzdělanostní mezery.

-Kdybyste si pane Keblúšku přečetl ústavu, což však u redaktora ČT nelze předpokládat,  tak byste se dozvěděl, že žádná neplnohodnotná vláda neexistuje, že ústava nezná pojem neplnohodnotná vláda. Vláda je plnohodnotná okamžikem, kdy já jí jmenuji.

 

Po této studené sprše se redaktor s ostudou z Hradu  vytratil zpět na Kavčí hory, a ještě předtím, než začal smolit večerní reportáž, poprvé v životě otevřel knihu, která se pětadvacet let válela vzadu v horním regálu.

 

 

-Vono to tam fakt je…

 

Autor: Jan Dvořák | čtvrtek 14.12.2017 9:37 | karma článku: 38,38 | přečteno: 2441x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0