Nepanikařme kvůli čínským telefonům

Obchodníci z branže by mohli pojmout podezření, že aktuálně vzedmutá  euroatlantická vlna varování před čínskými telefony, je ďábelským marketingovým tahem, jak firmy vyloučit nejenom z předvánočního trhu a dát prostor konkurenci.

Zdání však klame, nic tak odporně nekalého by si nikdo jen tak nedovolil. Podobné praktiky patří přece minulosti. Čínské telefony a komunikační technika jsou prostě podezřelé, protože i  soukromí výrobci mají blízko k čínské vládě, a ta jak známo, uplatňuje ve světě svůj vliv všemi prostředky.

Takže by měla platit zásada předběžné opatrnosti – jestliže podezření, respektive možnost zneužití telefonu pro špionážní a diverzní účely visí ve vzduchu, bylo by moudré, aby každý zvážil, zda toto riziko podstoupí, nebo ne. Vládní činitelé a vrcholní manažeři by neměli zvažovat nic a rovnou své čínské telefony vyměnit za zaručeně bezpečné od konkurence – což se děje.

„Obyčejný“ občan – nevysoký státní úředník, nevoják, nediplomat, neposlanec, nerozvědčík..atd. - ještě dřív, než telefon preventivně zahodí, by si měl odpovědět na otázku, jestli mu už nemůže být lhostejné, že ho možná budou v Pekingu odposlouchávat? Protože i tak je už zaručeně pod drobnohledem vševidoucích průmyslových kamer, čteček různých karet, monitorování operátorů, a k tomu všemu ještě stejně všechno na sebe práskne na sociální síti.

 

Generální štáb neprodleně nahradil rizikové čínské telefony starší bezpečnou komunikační technikou.

?

Veliteli, představte si,  že No - Vak  z Libne  zase přišel domů opilý. Tento týden už potřetí

. . . . . .

Jinak budiž řečeno, že firma Huawei  nemá žádný důvod ke stížnostem kvůli negativním blogům o svém telefonu.

Pod každým takovým příspěvkem totiž hnedle naskočí reklamní text, že je nejvyšší čas přístroj si  on line objednat. Do Ježíška ho e-shop  už nedoručí, ale do Dědy Mráze ano. 

 

Autor: Jan Dvořák | středa 19.12.2018 8:45 | karma článku: 20,63 | přečteno: 606x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0