Neobratné vyjádření kandidátky na První dámu bylo hrubě zneužito

Paní Drahošová v upřímné víře, že pomáhá svému choti získat další voliče,  se vyjádřila i k informování médií o kampani - a to dost nejednoznačným způsobem k České televizi.

Divák, který ČT nesleduje, a nic o její nezávislosti, vyváženosti a objektivitě neví, mohl totiž ze slov paní Drahošové nabýt dojmu, že ČT jednoho z prezidentských kandidátů zjevně favorizuje.

Řekla totiž, že Česká televize manželovi fandí, ale nesmí to dát najevo.

A byl oheň na střeše. Přestože „skutková podstata“ tvrzení kandidátky na post české Lady First nic pobuřujícího nenaznačuje. Naopak. Vydává České televizi vysvědčení o její přísné neutralitě, neboť paní Drahošová netvrdí, že by se osobní fandovství zaměstnanců projevilo zjevným fanděním prof. Drahošovi na obrazovce – a komu kdo fandí v soukromí, to je každého věc.

Nepochopitelné překroucení významu slov paní Drahošové dokonce přimělo i vedení ČT k prohlášení, že veřejnoprávní televize vůbec nikomu nefandí. Prohlášení pak ještě pro jistotu doplnil obsáhlý seznam osobností, jichž se nefandění týká. V mimořádné relaci na ČT24 pak moderátor po řadu minut jména předčítal.

 

-Promiňte, je těch jmen tolik, že jsem se přitom až zapotil, hned budu pokračovat…

 

Pro ty koncesionáře, kteří relaci neviděli, přinášíme krátký „výcuc“ ze seznamu osobností -  zahraničních a domácích politiků a komentítorú - , kterým ČT  rozhodně nefandí a které nepreferuje.

 

-H. Clintonová, A. Merkelová, A. Kiska, J.C.  Juncker, P. Porošenko

- K. Schwarzenberg, J. Drahoš, M. Kalousek, P. Fischer, M. Hilšer, J. Pospíšil, P. Gazdík, M. Farský, P. Robejšek, J. Bartošek, I. Bartoš, J. Michálek.

-J. Fištejn, L. Dvořák, A. Mitrofanov, S. Slonková, E. Tabery

 

Autor: Jan Dvořák | pondělí 22.1.2018 9:27 | karma článku: 37,79 | přečteno: 2742x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0