Není nad řetězce v Česku, tvrdí zahraniční obezitologové

Soukromý bio zemědělec Ing. Marián Jurečka z Olomoucka při cestě v Německu, kde jako obvykle nakupoval pro svoji biofarmu kvalitní biohnůj, narazil v regionálních novinách na zajímavý leták, který leccos staví do jiného světla.

Dokládá, že na rozdíl od Česka, kdy vláda se rozhodla vést kampaň za to, aby obchodní řetězce nabízely u nás stejnou kvalitu potravin jako v zahraničí, tak v Německu nám naši situaci nemalá část zákazníků závidí, a na doporučení výživových odborníků neváhají podniknout cesty na nákupy k nám.

Ještě před rokem jsem jako modelka nevypadala, ale pak mi lékař doporučil senzační dietu, při které jsem mohla jíst téměř všechno. Maso, sladkosti, uzeniny, pečivo..

Chtělo to jenom jedno, abych nenakupovala tak jako dosud v obchodním řetězci u nás v Německu, ale zajela přes hranice do Česka, kdy v tomtéž řetězci má totéž zboží šetrnější nutriční hodnotu, obsahuje méně cukru, méně vepřového, hovězího, zato více drcených kuřecích křídel a chemických produktů.

Trochu si připlatíte, ale zato jste šlang. Dobrou chuť!

/logo konkrétního řetězce jsme z letáku pochopitelně vystřihli, abychom nedělali reklamu, ale situaci lze zobecnit na všechna nákupní potravinová centra/

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Dvořák | středa 8.2.2017 9:29 | karma článku: 34,16 | přečteno: 1756x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0