Nenechme se ohlupovat Babišovým populismem!

Premiér Babiš se v posledních dnech chová, jakoby sněmovní volby byly na spadnutí. Vyšrouboval populistické manýry na nejvyšší stupeň s cílem stát se absolutním miláčkem prostého davu.

Na sklonku týdne premiér rádoby šokoval běžné nakupující v jedné ze samoobsluh. Utratil vlastních čtrnáct tisíc za dva vozíky potravin, které vypočítavě věnoval tzv. potravinové bance. Zachoval se stejně populisticky, jako když počínání poslanců, kteří trvají na zvýšení platů o dvacet procent označil za skandální.

Vrcholem však byl uplynulý víkend. Premiér využil únavy prezidenta a jeho nechuti opět opustit Lány a letět do Francie, a vloudil se mezi světové státníky, kteří přijeli do Paříže vzpomenout stého výročí konce Velké války. Místo zdrženlivé piety se však neudržel a využil truchlivou atmosféru k tomu, aby se ukázal s významnými osobnostmi.

Není divu, že z takového nechutného populismu, kdy premiér se přihříval na auře bezúhonných a trestně nestíhaných politiků, a tvářil se, jakoby jim byl morálně roven, se muselo udělat  demokratickým kruhům zle. Až přijdou k sobě, jistě se veřejně vyjádří a budou nás varovat před premiérem, který se snaží navodit dojem, že venku ho „berou.“

To je však v příkrém rozporu s domácím blokem, který ho nebere, a brát nikdy nebude. A co my? Necháme se ohlupovat dál?     

 

Autor: Jan Dvořák | pondělí 12.11.2018 10:02 | karma článku: 20,75 | přečteno: 555x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0