Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KS

Až já budu v důchodu, odjedu někam na Kapverdské ostrovy, nechám si tam posílat důchod sedm tisíc korun a budu si žít jako král.

1 0
možnosti
MB

Nečetl jsem diskuze k tématu německých seniorů na Šumavě. Nevím ale proč by to mělo někomu vadit nebo by měl závidět. Je přece logické, že lidi jdou tam, kde za stejné peníze dostanou lepší služby.

Spíše by mě to zajímalo z pohledu těch německých seniorů, jak dalece tam jsou ze svého rozhodnutí či rozhodnutí rodiny. Přece jenom to pro starého člověka může být trochu traumatizující pocit "být v cizině" (i když jsou jistě obklopeni němčinou atd, je to kousek od hranic...ale pocit je pocit)

3 0
možnosti
ZH

Před asi 2 rokama běžela v ARD reportáž o německých penzistech potřebujících 24 hodinovou péči ve Thajsku. Prostě 6 000 € měsíčně si nemůže dovolit téměř nikdo. V thajsku byla ta péče na skutečně špičkové úrovni za 2 000. Zajímavá byla diskuze, vlastně to vůbec nikdo neodsoudil.:-)

2 0
možnosti
Foto

Proč by to měl někdo odsoudit?

2 0
možnosti
Foto

Toto není jediný příklad - viz http://www.residence55plus.cz/ a přepněte si do německé verze. Nájem + energie mají stát měsíčně asi 500 Euro, takže to bude asi spíše pro německé důchodce než pro naše.

1 0
možnosti