Německo má do policejního státu daleko, a k tomu se ještě stará o bezpečnost imigrantů

Policejní prezident má v plánu přijmout v příštích letech 4 000 policistů. Jen se po nich zapráší. Pro jeden kraj to bude necelých 300, přičemž 14  poddimenzovaných ředitelství také potřebují personálně posílit. Podstav je i v SRN.

 

-Pane docent, tady píšou, že v Německu musí kvůli uprchlíkům a teroristům přijmout dalších 15 tisíc policistů. Vždyť to je víc než třetina všech, co máme u nás.

-Třetina to je, ale musíte vzít v úvahu, že Německo má osmkrát víc lidí než je v Česku, 80 miliónů - to těch patnáct tisíc nováčků není zas tak moc. A vůbec, četl jsem, že u nás podle statistik na jednoho policistu připadá 260 lidí, zatímco v Německu o 70 víc, takže co dohánět mají.

-No dobře, ale oni říkají, že zvyšují stav kvůli imigrantům, takže jestli jich podle posledního sčítání nepřišel ani milión, jak původně říkali, ale 900 tisíc, tak by to znamenalo, že každý z těch nově přijatých policajtů bude mít na starosti..

-No asi na šedesát běženců.

-To je ovšem pětkrát míň, než je průměr jednoho policisty na domácí obyvatelstvo. I kdyby těch běženců byly časem tři milióny, tak by pořád jeden policista „hlídal“ 180 azylantů.  No, není to luxus?

-Luxus by to byl, kdyby i kvůli ostatním museli mít jednoho policajta na šedesát z nich, to by pak znamenalo..  hned to spočítám - 80 miliónů děleno šedesáti..že by potřebovali přes milión tři sta tisíc policistů.

-No, to už by byla slušná armáda!

Ale víte co, necháme toho, nebudeme si kazit odpoledne nějakými nekorektními řečmi, že starousedlíci jsou makoví a nově příchozí zase takoví, a na koho musí být přísnost..

No hlavně, že to u sousedů zvládnou, když jim to lidi z daní zaplatí.

 

Autor: Jan Dvořák | pátek 30.9.2016 17:17 | karma článku: 22,67 | přečteno: 615x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0